W Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP chce produkować coraz więcej producentów, którzy – jak podkreślają - czują się odpowiedzialni za najwyższą jakość wytwarzanych przez nich wyrobów. Współczesny konsument oczekuje bowiem od produktów nie tylko gwarancji dobrego smaku i jakości, ale także pewnych wartości dodanych. Dlatego coraz większym powodzeniem cieszy się żywność z najwyższej półki.
- Jakość jest dla Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” wartością ponadczasową, wierność jej zapewnia bycie konkurencyjnym na rynku i co najważniejsze - przywiązanie i lojalność konsumentów wobec marki. Zakochaliśmy się w jakości wiele lat temu i chętnie angażujemy się w inicjatywy, które ją popularyzują. Z tego też powodu chętnie przystąpiliśmy do systemu QAFP. Uzyskany certyfikat gwarantuje zapewnienie najwyższej jakości i bezpieczeństwa wyrobów na każdym etapie produkcji, pozwala także na wyróżnienie produktów najwyższej jakości na półce, przez co klienci ceniący jakość mają ułatwione zadanie podczas zakupów – ocenia Grażyna Prokopiuk, Prezes Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” S. A.
Certyfikat jakości gwarantuje klientom, że produkt, który kupują, będzie miał zawsze identyczne parametry jakościowe. Produkt z logo QAFP ma zawsze tę samą, niepowtarzalną jakość. A rynek to docenia.
- Nasza firma od początku swojego istnienia jest zakochana w jakości. Nasze założenia doskonale wpisują się więc w wytyczne Systemu QAFP, który zakłada dostarczenie klientowi produktu o najwyższej, kontrolowanej na każdym etapie jakości produktów. Przystąpienie do systemu QAFP jest potwierdzeniem tego, że nasza oferta spełnia oczekiwania najbardziej wymagających klientów, że warto wybierać mięso drobiowe firmy Wipasz oferowane pod marką Nasz Kurczak – informuje Anna Zielonka, produkt menadżer Wipasz S.A. Zakład Drobiarski.
- Jesteśmy zakochani w jakości QAFP, ponieważ idea, jaką niesie ze sobą gwarantowany system jakości żywności, jest zgodna z naszą strategią zarządzania. Oferując produkty oznaczone znakiem QAFP, dajemy naszym klientom pewność, że surowce pochodzą z wiarygodnego źródła – od hodowli aż po produkt końcowy. Wymagania, które stawia system QAFP gwarantują najwyższą jakość produktów, a dzięki temu Viando buduje wiarygodny i zdrowszy wizerunek polskich wędlin i mięs w oczach konsumentów – ocenia Magdalena Szczupak-Woźniczka, prokurent z Zakładów Mięsnych „Viando”.
-Indykpol jako pierwszy w Polsce producent w branży drobiarskiej uzyskał certyfikat Systemu QAFP. System ten jest dla nas ważnym argumentem, dzięki któremu możemy przekonywać konsumentów do zdrowego i racjonalnego odżywiania. Produkty Indykpolu oznaczone logo QAFP gwarantują najwyższą jakość, a co za tym idzie doskonały smak potraw przygotowanych na ich bazie - zapewnia Halina Gajdzińska, dyr. ds. Jakości, Indykpol S.A.
czytaj dalej na następnej stronie...