Przez żołądek do serca, czyli zakochani w jakości

Współczesny konsument wie czego chce. Spełnić jego najwyższe oczekiwania stara się coraz więcej producentów kierujących na rynek certyfikowane produkty QAFP. A efekt jest nie tylko smakowity, aromatyczny, ale także estetyczny. Oczy zaczynają przecież jeść, zanim spróbują tego usta... Potem pozostaje prawdziwa uczta dla podniebienia i smakosze, którzy po tak wyjątkowym posiłku, będą poszukiwać w sklepach produktów o powtarzalnej jakości. Czasy, kiedy firmy mięsne konkurowały ze sobą wyłącznie na najniższej półce cenowej to już przeszłość. Obecnie producenci muszą oferować konsumentom cały wachlarz produktów.

Przez żołądek do serca, czyli zakochani w jakości

- System QAFP pozwolił nam upewnić się, że oferujemy klientowi mięso najwyższej jakości, będące gwarancją walorów smakowych i odżywczych, wysokiej klasy mięsności, pochodzenia z wiarygodnego i identyfikowalnego źródła oraz wysokiego standardu produkcji, co daje nam dodatkową satysfakcję. Filet ze znakiem QAFP potwierdza swoją wyjątkowość dzięki zapewnieniu jakości, powtarzalności i bezpieczeństwa w całym łańcuchu żywnościowym – począwszy  od hodowli, żywienia zwierząt i warunków ich chowu, poprzez ubój, rozbiór, konfekcjonowanie, magazynowanie, transport, skończywszy na sprzedaży - czyli od pola do stołu – podsumowuje Tomasz Tuliński z Exdrobu.

Dystrybutorzy korzystają na wzbogaceniu swojej oferty marką Premium przyciągającą konsumentów gotowych płacić za ponadprzeciętną jakość. Natomiast konsumenci nabywają mięso oznaczone znakiem jakości QAFP, bo jest ono wyśmienitym składnikiem posiłków.

- Zdecydowaliśmy się spełnić wymogi systemu QAFP, by móc go implementować na rynku, a także by poprawić wizerunek polskiego mięsa drobiowego. Znak QAFP jest gwarancją walorów smakowych oraz odżywczych produktów, wysokiej klasy mięsności (zawartości mięsa w mięsie) oraz pochodzenia z wiarygodnego i identyfikowalnego źródła. Umieszczając certyfikat QAFP na opakowaniach produktów DROSED, jako odpowiedzialni producenci, chcemy edukować konsumentów na temat korzyści, jakie wiążą się z zakupem certyfikowanego mięsa drobiowego – przyznaje Jacek Lewicki, prezes zarządu Grupy Drosed.

System QAFP zapewnia bezpieczeństwo mięsa oraz jego przetworów, do których używa się najwyższej jakości surowca i wyłącznie naturalnych przypraw.

- Zdecydowaliśmy się na certyfikację naszych wyrobów wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów poszukujących wędlin najwyższej jakości. Produkty oznaczone certyfikatem QAFP dają gwarancję, że konsumenci dostaną produkty wytworzone z odpowiedniej jakości mięsa i w najwyższych standardach sanitarnych. Naszym zdaniem konsumenci powinni mieć możliwie najwyższą świadomość tego, co jedzą, a takie systemy jak QAFP, dają im pewność, że kupują najlepsze dostępne w Polsce wyroby wędliniarskie. Zauważamy stale rosnącą świadomość w społeczeństwie tego co spożywamy, dlatego zamierzamy konsekwentnie rozbudowywać asortyment naszych wyrobów spełniających rygorystyczne wymagania systemu QAFP – podsumowuje Dominika Rąba, dyr. ds. Sprzedaży Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A.

- W Konspolu od lat troszczymy się o zdrowie naszych klientów. Dzięki stosowaniu unikalnej technologii, nasze produkty są niskotłuszczowe, mają małą zawartość cholesterolu, są zdrowe i smaczne. Celem naszej firmy jest dostarczanie wyrobów dietetycznych, bogatych w składniki odżywcze, wytworzonych z naturalnych składników najwyższej jakości zarówno na rynek krajowy ,jak i zagraniczny. A potwierdzeniem wysokiej jakości produktów i dostarczanego mięsa, są nie tylko nagrody konsumenckie, ale również certyfikaty jakości o znaczeniu międzynarodowym.  Dlatego jesteśmy dumni, że posiadamy certyfikat QAFP dla kulinarnego mięsa z piersi kurczaka i indyka – to gwarantuje bez wątpienia nie tylko bezpieczeństwo, ale też wyższą jakość żywności. A ta  kolei gwarantuje wyśmienity smak sporządzanych potraw i dań – podsumowuje Agnieszka Piech, kierownik ds. marketingu Grupy Konspol Holding sp. z o.o.
 
czytaj dalej na następnej stronie...


Tagi:
źródło: