- System QAFP pozwolił nam upewnić się, że oferujemy klientowi mięso najwyższej jakości, będące gwarancją walorów smakowych i odżywczych, wysokiej klasy mięsności, pochodzenia z wiarygodnego i identyfikowalnego źródła oraz wysokiego standardu produkcji, co daje nam dodatkową satysfakcję. Filet ze znakiem QAFP potwierdza swoją wyjątkowość dzięki zapewnieniu jakości, powtarzalności i bezpieczeństwa w całym łańcuchu żywnościowym – począwszy od hodowli, żywienia zwierząt i warunków ich chowu, poprzez ubój, rozbiór, konfekcjonowanie, magazynowanie, transport, skończywszy na sprzedaży - czyli od pola do stołu – podsumowuje Tomasz Tuliński z Exdrobu.
Dystrybutorzy korzystają na wzbogaceniu swojej oferty marką Premium przyciągającą konsumentów gotowych płacić za ponadprzeciętną jakość. Natomiast konsumenci nabywają mięso oznaczone znakiem jakości QAFP, bo jest ono wyśmienitym składnikiem posiłków.
- Zdecydowaliśmy się spełnić wymogi systemu QAFP, by móc go implementować na rynku, a także by poprawić wizerunek polskiego mięsa drobiowego. Znak QAFP jest gwarancją walorów smakowych oraz odżywczych produktów, wysokiej klasy mięsności (zawartości mięsa w mięsie) oraz pochodzenia z wiarygodnego i identyfikowalnego źródła. Umieszczając certyfikat QAFP na opakowaniach produktów DROSED, jako odpowiedzialni producenci, chcemy edukować konsumentów na temat korzyści, jakie wiążą się z zakupem certyfikowanego mięsa drobiowego – przyznaje Jacek Lewicki, prezes zarządu Grupy Drosed.
System QAFP zapewnia bezpieczeństwo mięsa oraz jego przetworów, do których używa się najwyższej jakości surowca i wyłącznie naturalnych przypraw.
- Zdecydowaliśmy się na certyfikację naszych wyrobów wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów poszukujących wędlin najwyższej jakości. Produkty oznaczone certyfikatem QAFP dają gwarancję, że konsumenci dostaną produkty wytworzone z odpowiedniej jakości mięsa i w najwyższych standardach sanitarnych. Naszym zdaniem konsumenci powinni mieć możliwie najwyższą świadomość tego, co jedzą, a takie systemy jak QAFP, dają im pewność, że kupują najlepsze dostępne w Polsce wyroby wędliniarskie. Zauważamy stale rosnącą świadomość w społeczeństwie tego co spożywamy, dlatego zamierzamy konsekwentnie rozbudowywać asortyment naszych wyrobów spełniających rygorystyczne wymagania systemu QAFP – podsumowuje Dominika Rąba, dyr. ds. Sprzedaży Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A.
- W Konspolu od lat troszczymy się o zdrowie naszych klientów. Dzięki stosowaniu unikalnej technologii, nasze produkty są niskotłuszczowe, mają małą zawartość cholesterolu, są zdrowe i smaczne. Celem naszej firmy jest dostarczanie wyrobów dietetycznych, bogatych w składniki odżywcze, wytworzonych z naturalnych składników najwyższej jakości zarówno na rynek krajowy ,jak i zagraniczny. A potwierdzeniem wysokiej jakości produktów i dostarczanego mięsa, są nie tylko nagrody konsumenckie, ale również certyfikaty jakości o znaczeniu międzynarodowym. Dlatego jesteśmy dumni, że posiadamy certyfikat QAFP dla kulinarnego mięsa z piersi kurczaka i indyka – to gwarantuje bez wątpienia nie tylko bezpieczeństwo, ale też wyższą jakość żywności. A ta kolei gwarantuje wyśmienity smak sporządzanych potraw i dań – podsumowuje Agnieszka Piech, kierownik ds. marketingu Grupy Konspol Holding sp. z o.o.
czytaj dalej na następnej stronie...