Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Pompa Viscomat DC 60
2013-12-13 -
Produkty energetyczne dla bydła
2016-04-21 -
Ładowarka teleskopowa JCB 520-40 AGRI
2020-05-22
VII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku - 15-18 sierpnia w Poznaniu
Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku 2013 odbywa się w dniach 15-18 sierpnia 2013 w Poznaniu. To już siódma edycja imprezy, która z roku na rok przyciąga coraz większe rzesze mieszkańców i turystów – smakoszy.
Sobota – 17 Sierpnia. Dzień z Powiatem Poznańskim
Warsztaty, Laboratoria i Inne:
11:00 – 13:00 IV Poznański Bieg Kelnerów VineBridge, Stary Rynek www.biegkelnerow.pl
11:30 – 16:30 Little Chef i Katia Roman-Trzaska – animacje kulinarne dla najmłodszych, zaprasza Aquanet, namiot OFDS (okolice ujścia ul. Świętosławskiej)
12:00 i 16:00 Pszczoły – jak powstaje miód czyli warsztaty pszczelarskie dla najmłodszych, STREFA SMAKU WIELKOPOLSKI k. Odwachu
12:00 i 16:00 Warsztaty z Sebastianem Gołębiewskim, dania z kurczaków z chowu zrównoważonego żywionych z udziałem probiotyków i ziół. zaprasza Agencja Rynku Rolnego, Restauracja Toga (bezpłatnie, obowiązują zapisy*) - zapisy są przyjmowane pod adresem: katarzyna@ofds.pl lub pod numerem 792 613 158 - Ilość miejsc w grupach ograniczona
13:00 Dzika kuchnia, Naturalnie Dookoła Poznania – gotowanie z użyciem dziko rosnących ziół i roślin, prowadzi Krystyna Stepczyńska-Szymczak, Museum Cafe (wstęp wolny)
13:00 – 17:00 Warsztaty z wypieku chleba, dla najmłodszych, STREFA SMAKU WIELKOPOLSKI k. Odwachu
14:00 Regionalne inspiracje w kuchni fusion – obiad live-cooking z Krystianem Szopką i Pawłem Lorochem, Restauracja Fusion Hotelu Sheraton (bilety: 95 zł*) - rezerwacje są przyjmowane pod adresem: gss.poznan@sheraton.com lub pod numerem 61 655 2000
16.30 OLIWA i WINO – Warsztaty. Prowadzi Maciej Sokołowski, Museum Cafe (bilety 30zł*), zapraszają O-live i blog Wino na Widelcu - rezerwacje są przyjmowane w Museum Cafe (Dziedziniec Muzeum Archeologicznego w Poznaniu) oraz pod adresem: katarzyna@ofds.pl lub pod numerem 792 613 158
19:00 Andrzej Fiedoruk, „Duch Puszczy a Szwendaczek. Bimber a destylat – sprawa polska!”, spotkanie autorskie, Museum Cafe
Trzy Znaki Smaku - pokazy i degustacje produktów z oznaczeniami ChNP, ChOG, GTS – stoisko promocyjne kampanii Trzy Znaki Smaku na Starym Rynku
Pierekaczewnik – tatarski specjał, pokaz i degustacja, Dżenneta Bohdanowicz, stoisko promocyjne Trzy Znaki Smaku na Starym Rynku
Aquanet w kuchni – Maryla Musidłowska gotuje na stoisku firmy Aquanet
Wieprzowina PQS – prezentacje i degustacje na stoisku PQS (okolice ul. Wronieckiej)
Scena Festiwalu
12:30 – 13:00 Ceremonia wręczenia nagród IV Poznański Bieg Kelnerów VineBridge
13:00 – 14:30 Pokazy kulinarne
14:30 – 16:00 Naturalnie Dookoła Poznania, prezentacje kulinarne Powiatu Poznańskiego oraz wręczenie certyfikatu wpisu „Bambrzoka” na Listę Produktów Regionalnych.
16.00 - 22.00 Koncerty: Kwartet Saksofonowy „Naturalni”, „Melodie wielkopolskie na kwartet jazzowy” - Kwartet Katarzyny Stroińskiej - Sierant, Żuki Rock & Roll Band
Niedziela – 18 Sierpnia
Warsztaty, Laboratoria i Inne:
10:30 i 12:30 Zagadkowe Laboratoria Smaku dla Dzieci – Wymyślanki, REforma Studio (bilety 25zł*) - rezerwacje są przyjmowane pod adresem d.indycka@reformastudio.pl lub pod numerem 792 308 526 - FB: REforma Studio
11:00 Śniadanie nad Wartą, śniadaniowy piknik nad Wartą, (spotykamy się w Parku nad Wartą pomiędzy mostami Św. Rocha a Królowej Jadwigi, od strony starego miasta, szczegóły: FB: Śniadanie nad Wartą)
11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Warsztaty rękodzieła artystycznego, STREFA SMAKU WIELKOPOLSKI k. Odwachu
12:00 Laboratorium Smaku – Świnia Złotnicka i wędliny długo dojrzewające. Jacek Nowicki i Prof. Janusz Buczyński – pokaz rozbioru, wykład, degustacja, zaprasza Agencja Rynku Rolnego, Museum Cafe
13:00 – 17:00 Warsztaty z wypieku chleba, dla najmłodszych, STREFA SMAKU WIELKOPOLSKI k. Odwachu
14:00 Japońskie Słodycze, spotkanie autorskie z Magdaleną Tomaszewską-Bolałek, Museum Cafe
Wieprzowina PQS – prezentacje i degustacje na stoisku PQS (okolice ul. Wronieckiej)
Tygiel na Rynku – specjalna, festiwalowa edycja poznańskiego Targowiska Regionalnej Żywności (fb.com/TygielbyREforma)
*BILETY NA OZNACZONE WYDARZENIA DOSTĘPNE w miejscach ich realizacji. Szczegółowe informacje o cenach, dostępności i rezerwacji biletów na ofds.pl, pod nr tel. 792 613 158