Kategorie
Zobacz również tu
-
2025-04-18
-
Życzenia Wielkanocne
2025-04-17 -
Wielkanocny koszyk jakości IJHARS - PIECZYWO
2025-04-16
Poznaj produkty
-
Ładowarka teleskopowa MLT 735 120 LSU
2014-04-04 -
Koparka 170 seria 200
2012-01-05 -
Kosiarki rotacyjne tarczowe AM i EasyCut
2014-02-27 -
Tarcza ziarnowa WG2230
2014-08-05 -
śruta sojowa High-Pro
2016-04-20
VII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku - 15-18 sierpnia w Poznaniu
Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku 2013 odbywa się w dniach 15-18 sierpnia 2013 w Poznaniu. To już siódma edycja imprezy, która z roku na rok przyciąga coraz większe rzesze mieszkańców i turystów – smakoszy.
Piątek – 16 Sierpnia
Warsztaty, Laboratoria i Inne:
11:00, 13:00, 15:00 i 17:00 „Krówka” wielkopolski cukierek warsztaty kulinarno – plastyczne dla najmłodszych, STREFA SMAKU WIELKOPOLSKI k. Odwachu
12.00 – 15.00 Konkurs „Najlepszy Tatar w Wielkopolsce”, posiedzenie jury, restauracja Pod Pretekstem (zamknięte dla publiczności, wstęp – akredytowane media)
13:00 – 17:00 Warsztaty z wypieku chleba, dla najmłodszych, STREFA SMAKU WIELKOPOLSKI k. Odwachu
13:00 Polskie Cydry, prowadzi Hieronim Błażejak, Museum Cafe (bilety 30 zł*) - bilety i rezerwacje są przyjmowane w Museum Cafe (Dziedziniec Muzeum Archeologicznego w Poznaniu), a także pod adresem pod adresem: katarzyna@ofds.pl lub pod numerem 792 613 158
16:00 Blogujemy i gotujemy (z głową) – warsztaty kulinarne, Akademia Kulinarna SPOT. TO EAT, (bezpłatne, obowiązują zapisy – kontakt@blogerchef.pl)
16:00 „Polskie smaki” – spotkanie autorskie z Izabelą Byszewską prowadzi Hanna Szymanderska, Museum Cafe
16:30 i 18:30 Warsztaty ostrygowe, Restauracja Toga (bilety 45zł*) - rezerwacje są przyjmowane w restauracji Toga pod adresem restauracjatoga@gmail.com lub pod adresem katarzyna@ofds.pl oraz pod numerem 792 613 158
17:00 Przyszłość polskiej gastronomii, stan polskiej edukacji kulinarnej – wizje przyszłości. Dyskusja otwarta, Museum Cafe
Trzy Znaki Smaku - pokazy i degustacje produktów z oznaczeniami ChNP, ChOG, GTS – stoisko promocyjne kampanii Trzy Znaki Smaku na Starym Rynku
Pierekaczewnik – tatarski specjał, pokaz i degustacja, Dżenneta Bogdanowicz, stoisko promocyjne kampanii Trzy Znaki Smaku na Starym Rynku
Aquanet dla Dzieci – Katia Roman-Trzaska prowadzi animacje dla dzieci na stoisku firmy Aquanet
Scena Festiwalu
13:00 – 17:30 Pokazy kulinarne i konkursy Aquanet
15:30 Maciej Nowicki, VMI Szkoła Kulinarna, pokaz, prezentacja szkoły
16:00 Ogłoszenie wyników konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
18:00 – 22:00 Koncerty: Kapela z Orliczka, Acoustic Lee
ok. 19:00 Ogłoszenie wyników konkursu „Najlepszy Tatar w Wielkopolsce 2013”
Szczegółowy program imprezy na sobotę i niedzielę znajdziesz na następnej stronie...
