| Autor: redakcja3

Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

14 lipca w Zamościu odbyła się XIII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Poniżej publikujemy wyniki.

Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”


2. podkategoria „przetwory z ryb”:

Agnieszka Pietrasiak

Żyrzyn

Szczupak marynowany

3. podkategoria „nabiał”:

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Bychawie

Masło Extra z Bychawy

4. podkategoria „miody”:

Mieczysław Janik

Pszczela Wola

gmina Strzyżewice

Miód łąkowy

II. Kategoria: ROŚLINNE


1. podkategoria „przetwory owocowe”:

Janina Bańka

Kraśnik

Gruszkowa marmoladka

2. podkategoria „przetwory warzywne”:

Jan Renkowski

Towarzystwo Popularyzacji Piękna Polesia

Kołacze

gmina Stary Brus

Borowiki marynowane

3. podkategoria „produkty zbożowe”:

Joanna Rodzik

Spółdzielnia Zaopatrzenia i Zbytu „SCh”

Opole Lubelskie

Chleb razowy

4. podkategoria „wyroby cukiernicze”

Anna Sawa

Jabłonna Majątek

gmina Jabłonna

Piernik żydowski

III. Kategoria: NAPOJE

1. podkategoria „napoje bezalkoholowe”:

Grzegorz Maryniowski F.H.U. BIOGRIM

Wojciechów

gmina Łaziska

Naturalny sok jabłkowo-burakowy

2. podkategoria „napoje alkoholowe”:

Tomasz Solis

Mikołajówka

gmina Urzędów

Jabłkówka z Mikołajówki


Czytaj dalej na następnej stronie...



Tagi:
źródło: