Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Ładowacz czołowy T241 – 1300/1600kg
2016-01-11 -
Nawóz Actipol DTPA Mn-10
2014-02-21 -
Filtr 110 l/min
2013-12-13 -
Wóz paszowy jednoślimakowy DAFAGRO T-REX
2020-03-13 -
PROKMAR DF 504 Ciągnik Komunalny 4WD
2014-01-23 -
Kosiarka spalinowa NAC S510V
2014-05-12
Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
14 lipca w Zamościu odbyła się XIII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Poniżej publikujemy wyniki.
IV. Kategoria: MIESZANE
Wiesława Popik
Żdżanne
gmina Siennica Różana
Kaszanka pieczona
NOMINACJE DO TYTUŁU „PERŁY 2013” (PRODUKTY REGIONALNE)
Wiesław Wójcik
Zezulin Pierwszy
gmina Ludwin
Dzik pieczony w skórze z farszem
Anna Sawa
Jabłonna Majątek
gmina Jabłonna
Piernik lubelski
Grzegorz Maryniowski F.H.U. BIOGRIM
Wojciechów
gmina Łaziska
Naturalny sok jabłkowy
Gminne Koło Aktywnych Kobiet
Fajsławice
zestaw nalewek (Nalewka lubczykowa, Nalewka z szałwi, Nalewka piołunowa, Nalewka z arcydzięgla, Nalewka tymiankowa, Nalewka z czarnego bzu, Nalewka z karczocha, Nalewka nagietkowa)
Nagrody - grupa „GASTRONOMIA”:
(uwaga techniczna - w tej grupie zgodnie z regulaminem przyznawane są miejsca 1-3 oraz wyróżnienie a także nominacje do tytułu „Perła”)
1 miejsce
Przedsiębiorstwo Społeczne „ProBono” Sp. z o.o.
Lublin
- Pierogi podrobowe z kaszą gryczaną
- Zrazy wołowe zawijane w sosie z grzybów leśnych z dodatkami
2 miejsce
Koło Gospodyń Wiejskich
Karczmiska
- Zupa Sałaciaka
- Kasza jaglana z grochem
3 miejsce
Pracownia Kulinariów Regionalnych w Perkowicach
Biała Podlaska
- Chłodnik szczawiowy
- Żeberka po chłopsku z dodatkiem kaszy i surówki z kapusty kwaszonej białej
Wyróżnienie
Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego
gmina Terespol
- Zupa nadbużańska
- Pierogi żniwne
NOMINACJE DO TYTUŁU „PERŁY 2013” (GASTRONOMIA)
Gminne Koło Aktywnych Kobiet
Fajsławice
- Zupa szczawiowa
- Karp pieczony w ziołach
Restauracja Koncertowa s.c., J. Wójcik, Z. Wójcik
Lublin
- Zupa jabłkowa z suszonymi jabłkami i zacierkami kruszonymi
- Izbickie golasy zawijane w liście chrzanowe