SMAKI REGIONÓW
Przez wszystkie cztery dni (27-30 września 2014) wstęp na Targi SMAKI REGIONÓW jest wolny
Specjałów praktycznie ze wszystkich regionów naszego kraju można spróbować na Targach SMAKI REGIONÓW (27-30 września 2014), które od lat są prawdziwym świętem polskiej, regionalnej, tradycyjnej i certyfikowanej żywności. Na swoich stoiskach poszczególne województwa prezentują najlepsze regionalne rarytasy: tradycyjne chleby, ciasta, kiełbasy, sery i konfitury.
Przez wszystkie targowe dni trwa nie tylko prezentacja i degustacja tych smakołyków, ale także ich sprzedaż. Ponadto targom towarzyszą występy ludowych kapel oraz pokazy gotowania regionalnych potraw. Targi SMAKI REGIONÓW są bowiem świętem polskiej, tradycyjnej i certyfikowanej żywności.
Minipiekarnia dla dzieci
Podczas targów Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, po raz drugi z rzędu, zaprosza dzieci do zabawy w piekarza. W specjalnie zaaranżowanej minipiekarni najmłodsi zwiedzający, pod okiem fachowców, własnoręcznie przygotowują bułki i rogale, które potem są wypiekane w prawdziwym piekarskim piecu. Autorskie wypieki można oczywiście zabrać ze sobą do domu! Pawilon 6A, stoisko nr 74
Zaplanowano także inne atrakcje dla dzieci m.in. tworzenie biżuterii ze słomek spożywczych, robienie obrazków z kolorowych makaronów, pokaz baniek mydlanych XXL, owocowe malowanie twarzy, quizy i konkursy z nagrodami oraz plastyczne warsztaty z Panem Pianką. Pawilon 6, Strefa Dziecka
Pomorze Zachodnie Regionem Partnerskim
W tym roku regionem partnerskim targów jest Pomorze Zachodnie, dlatego na targowej scenie zagoszczą nie tylko zespoły pieśni i tańca z tego regionu, ale z koncertem dla zwiedzających wystąpi również Grzegorz Turnau (27.09.2014). Ponadto Stowarzyszenie Centrum Słowian i Wikingów przygotowało pokazy średniowiecznych rzemiosł, a na wszystkich tęskniących za nadmorskimi wakacjami czeka plaża usypana z prawdziwego piasku. Po zdrowym i smacznym posiłku każdemu należy się przecież chwila odpoczynku na plażowym leżaku.
Czytaj dalej na następnej stronie...