Żywiec drobiowy w można było nabyć w cenie 4,12 złotego za kilogram, a to oznacza wzrost stawki o 1 procent. W zestawieniu rocznym to również więcej o 5 procent. W związku z tym, średnio za kilogram kurcząt brojlerów można było otrzymać 3,87 złotego, a za indyki – 5,30 złotego za kilogram.
W omawianym czasie za kilogram żywca wieprzowego należało zapłacić 5,36 złotego, co w relacji miesięcznej daje wzrost o 1 procent, choć to i tak o 22 procent więcej niż rok temu. W zależności od regionu ceny wahały się w granicach 5,02-5,84 złotego za kilogram.
Z kolei za kilogram bydła rzeźnego można było otrzymać 6,31 złotego za kilogram, czyli o minimalnie mniej niż w kwietniu, ale to i tak 9 procentowa zwyżka w porównaniu z rokiem poprzednim. Ceny w poszczególnych częściach kraju osiągnęły poziom 5,71-6,89 złotego za kilogram.