W omawianym okresie, kilogram żywca wieprzowego kosztował średnio 5,54 złotego, a zatem o 2,9 procenta więcej niż tydzień wcześniej. W odniesieniu do cen sprzed miesiąca jest to wzrost o 8 procent, a w rocznej relacji zwyżka ta wyniosła 44 procent.
W przypadku stawki za kilogram żywca wołowego odnotowuje się podwyżkę o 1,8 procent w porównaniu z poprzednim tygodniem, a więc jest ona na poziomie 6,23 złotego za kilogram. W rezultacie daje to wzrost o 4 procent wobec listopada oraz 24 procentową zwyżkę w stosunku rocznym.
Kurczęta brojlery sprzedawano przeciętnie po 3,59 złotego za kilogram, a zatem minimalnie niższym niż tydzień wcześniej, ale na o 6 procent więcej w zestawieniu miesięcznym. W porównaniu z tym samym czasem rok wcześniej to jest to więcej o 18 procent.
Z kolei indyki zbywano w cenie 5,88 złotego za kilogram, co daje zwyżkę o 0,04 złotego na kilogramie w odniesieniu do notowań z drugiego tygodnia grudnia. W rocznej relacji jest to 19 procentowa podwyżka.