W dniach od 18 do 24 lutego 2019 roku w stosunku do notowań sprzed tygodnia zaobserwowano wzrost cen żywca drobiowego, wieprzowego, a także żywca wołowego.
Ceny żywca
-
aktualna cena – 4,21 zł/kg
-
ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,01 zł/kg
-
zestawieniu miesięcznym – wzrost o 3%
-
ujęciu rocznym – spadek o 9%
Cena żywca wołowego:
-
aktualna cena – 6,51 zł/kg
-
ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%
-
relacja miesięczna – spadek o 2,5%
-
ujęciu rocznym – spadek o 5%
Cena kurcząt brojlerów:
-
aktualna cena – 3,38 zł/kg
-
ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
-
zestawieniu miesięcznym – wzrost o 7%
-
ujęciu rocznym – spadek o 0,6%
Cena żywca indyczego:
-
aktualna cena – 5,64 zł/kg
-
ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
-
zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1,5%
-
ujęciu rocznym – wzrost o 21%
źródło: Gospodarz.pl/KOWR foto:
Gospodarz.pl/MP