Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (23.02.2020)

W dniach od 17 do 23 lutego 2020 roku w Polsce zaobserwowano wzrost półtuszy wieprzowych, tuszek kurcząt patroszonych, ćwierćtuszy wołowych, a także stabilizację cen indyków.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (23.02.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,76 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 1 zł/t
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 1%
  • ujęciu rocznym – spadek o 4%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 8,96 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 6%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 41%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 5,40 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 0,4%
  • ujęciu rocznym – spadek o 4%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,08 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – bez zmian
  • zestawieniu miesięcznym – bez zmian
  • ujęciu rocznym – wzrost o 3%


Tagi:
źródło: