Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.01.2020)

W dniach od 13 do 19 stycznia 2020 roku w Polsce zaobserwowano spadek cen półtuszy wieprzowych, tuszek kurcząt patroszonych, indyków, a także wzrost cen ćwierćtuszy wołowych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.01.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,82 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,02 zł/kg
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 1%
  • ujęciu rocznym – spadek o 7%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 8,67 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 4%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 8%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 38%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 4,98 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 10%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 7,5%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 7%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,14 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 9%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 2,5%


Tagi:
źródło: