Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (16.02.2020)

W dniach od 10 do 16 lutego 2020 roku w Polsce zaobserwowano wzrost półtuszy wieprzowych, tuszek kurcząt patroszonych, a także spadek cen ćwierćtuszy wołowych i indyków.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (16.02.2020)
Ceny mięsa
 
Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 12,77 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 0,4%
  • ujęciu rocznym – spadek o 3%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 8,73 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 38%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 5,54 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 6%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 11%
  • ujęciu rocznym – spadek o 1%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,08 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 5%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 1%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 1%

 


Tagi:
źródło: