Kategorie
Zobacz również tu
-
Eksport towarów rolno-spożywczych z Polski
2024-11-04 -
Skup żywca rzeźnego
2024-11-04
Poznaj produkty
-
Pług obracalny zawieszany RW4 (vario)
2012-01-04 -
Czerpak GHU 12 GOWEIL
2020-07-27 -
Aplikator do zakiszania pasz FAAP 60
2013-05-07 -
Rozrzutnik obornika N280 – 6t
2016-01-14 -
Nawóz Activ Antychloroza
2014-12-19 -
Palety wychwytowe pod zbiorniki IBC i beczki
2012-08-30
Jemy za mało chleba
Jeszcze nie dawno spożywaliśmy ponad 75 kilogramów pieczywa rocznie, a dziś?
Wyniki sprzedaży chleba są jednoznaczne. Tendencja spadku spożycia chleba utrzymuje się już od kilku lat. W związku z tym jedynym ratunkiem dla produktów zbożowych jest edukacja społeczeństwa oraz promocja produktu.
Konsumpcja chleba dla wielu specjalistów zawsze była swoistym miernikiem dobrobytu w kraju. Według statystyk, każdy Polak rocznie zjada około 63 kilogramów, a to zdecydowanie za mało.
Dlatego też, teraz przyszedł czas na ruch piekarzy i młynarzy. Podjęcie zdecydowanych kroków jest niezbędne w celu uświadomienia klientów o pozytywnym pływie konsumpcji pieczywa na zdrowie.
Obecnie, wszystkie piekarnie w kraju wykorzystują tylko 50 procent swoich możliwości produkcyjnych.
Miejmy nadzieje, że za rok będziemy mogli z radością poinformować internautów o odwróceniu się tej tendencji.