Kategorie
Zobacz również tu
-
2025-04-18
-
Życzenia Wielkanocne
2025-04-17 -
Wielkanocny koszyk jakości IJHARS - PIECZYWO
2025-04-16
Poznaj produkty
-
Lusterka uniwersalne GL0519
2011-12-14 -
Ciągnik LOVOL M504
2020-02-25 -
Ruszta dla trzody chlewnej
2013-10-30 -
Nawóz Activ Cynkowo-Manganowy
2014-12-19
Jemy za mało chleba
Jeszcze nie dawno spożywaliśmy ponad 75 kilogramów pieczywa rocznie, a dziś?
Wyniki sprzedaży chleba są jednoznaczne. Tendencja spadku spożycia chleba utrzymuje się już od kilku lat. W związku z tym jedynym ratunkiem dla produktów zbożowych jest edukacja społeczeństwa oraz promocja produktu.
Konsumpcja chleba dla wielu specjalistów zawsze była swoistym miernikiem dobrobytu w kraju. Według statystyk, każdy Polak rocznie zjada około 63 kilogramów, a to zdecydowanie za mało.
Dlatego też, teraz przyszedł czas na ruch piekarzy i młynarzy. Podjęcie zdecydowanych kroków jest niezbędne w celu uświadomienia klientów o pozytywnym pływie konsumpcji pieczywa na zdrowie.
Obecnie, wszystkie piekarnie w kraju wykorzystują tylko 50 procent swoich możliwości produkcyjnych.
Miejmy nadzieje, że za rok będziemy mogli z radością poinformować internautów o odwróceniu się tej tendencji.
