Kategorie
Zobacz również tu
-
2024-12-23
-
Globalne zbiory zbóż
2024-12-23 -
Ceny zbóż na giełdach towarowych (8.12.2024)
2024-12-23 -
Unijna produkcja trzody chlewnej
2024-12-23
Poznaj produkty
-
Głowica silnika MF3 kompletna z zaworami
2011-01-20 -
OBEJMY TYPU CLIP
2016-04-29 -
Sadzarki
2016-05-12 -
ALINA ECO WEREMCZUK
2016-05-09 -
Korpusy K80, Pitonfix, Scharmueller
2020-05-11
Jemy za mało chleba
Jeszcze nie dawno spożywaliśmy ponad 75 kilogramów pieczywa rocznie, a dziś?
Wyniki sprzedaży chleba są jednoznaczne. Tendencja spadku spożycia chleba utrzymuje się już od kilku lat. W związku z tym jedynym ratunkiem dla produktów zbożowych jest edukacja społeczeństwa oraz promocja produktu.
Konsumpcja chleba dla wielu specjalistów zawsze była swoistym miernikiem dobrobytu w kraju. Według statystyk, każdy Polak rocznie zjada około 63 kilogramów, a to zdecydowanie za mało.
Dlatego też, teraz przyszedł czas na ruch piekarzy i młynarzy. Podjęcie zdecydowanych kroków jest niezbędne w celu uświadomienia klientów o pozytywnym pływie konsumpcji pieczywa na zdrowie.
Obecnie, wszystkie piekarnie w kraju wykorzystują tylko 50 procent swoich możliwości produkcyjnych.
Miejmy nadzieje, że za rok będziemy mogli z radością poinformować internautów o odwróceniu się tej tendencji.