Jubileusz 50-lecia Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie –...
2024-11-20
W dniach od 9 do 11 kwietnia 2014 roku Warszawskie Centrum EXPO XXI stanie się ważnym punktem na mapie spotkań branży żywnościowej podczas Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014.
14:30-15:00
|
Potencjał i możliwości eksportowe na rynki wschodnie
- Iwan Rassochin, Centrum Współpracy Biznesowej Polska-Rosja |
15:00-15:30
|
Wyzwania logistyczne na rynkach wschodnich + case study - organizacja misji handlowych na Wschód
- Fundacja CATI, Akademia Leona Koźmińskiego, Instytut INTL - projekt Sochi 2013 - Arkadiusz Żurek, Instytut INTL |
15:30-16:00
|
Finansowanie na rynkach wschodnich oraz ubezpieczenie należności
- Tomasz Drebot, RiskMan |
16:00-16:30
|
Uwarunkowania kulturowe + marketing na rynkach wschodnich
- Anna Żurek, Instytut INTL |
POKAZY KULINARNE
|
|
10:30-11:00
|
Mareven Food
|
11:20-12:00
|
MPOC
|
12:15-12:45
|
Mareven Food
|
13:14-13:45
|
Mareven Food
|
14:15-14:45
|
Mareven Food
|
15:00-15:40
|
MPOC
|
PIĄTEK - 11 kwietnia 2014
|
|
10:30-11:00
|
Systemy jakości w produkcji mięsa wieprzowego - system PQS
- Witold Choiński, Związek "Polskie Mięso" |
11:00-11:30
|
Zdrowie na etykiecie - jak stosować oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
- dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Centrum Prawa Żywnościowego |
11:30-12:00
|
Znakowanie żywności - najważniejsze zmiany prawne
- dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Centrum Prawa Żywnościowego |
12:00-12:30
|
Oznaczanie i wyliczanie wartości odżywczej produktów spożywczych - aspekt praktyczny
- Justyna Orłowska, JARS Sp. z o.o. |
12:30-13:00
|
Oznakowanie substancji dodatkowych na etykiecie a trend clean label
- Maciej Wojciechowski, JARS Sp. z o.o. |
13:00-14:00
|
Produkty ChOG i CHNP w branży owocowo-warzywnej - potencjał i wyzwania
- e-sadownictwo |
14:00-14:30
|
Systemy zapewnienia jakości przy produkcji żywności
- Tadeusz Wojciechowski, Bezpieczeństwo i Higiena Żywności |
14:30-15:00
|
Laboratorium: badanie żywności i opakowań do kontaktu z żywnością
- Klaudyna Długozima, Nela Filgarz, ConQuest Consulting |
POKAZY KULINARNE
|
|
10:30-11:00
|
Mareven Food
|
11:20-11:50
|
Mareven Food
|
12:10-12:40
|
MPOC
|
13:00-13:30
|
Mareven Food
|
13:50-14:20
|
Mareven Food
|
14:40-15:20
|
MPOC
|