Największy udział w wartości wysyłki żywca, mięsa i przetworów miały produkty drobiowe, które sprzedano za 11,5 mld zł. Przychody z wywozu asortymentu wieprzowego wyniosły 6,6 mld zł, a produktów wołowych i cielęcych – 6,2 mld zł. W okresie jedenastu miesięcy 2020 r. z Polski wyeksportowano blisko 1,7 mln ton produktów drobiowych w ekwiwalencie tuszek, czyli o 2% więcej niż rok wcześniej. Jednocześnie do kraju przywieziono 141 tys. ton drobiu, a więc o 18% mniej niż w porównywalnym okresie 2019 roku.
Eksport żywca, mięsa oraz przetworów i tłuszczów wieprzowych wyniósł 652 tys. ton w ekwiwalencie tusz i był mniejszy o 6% niż w czasie jedenastu miesięcy 2019 roku. Import asortymentu wieprzowego do Polski zmalał o 3% do 809 tys. ton.
Żywca, mięsa oraz przetworów wołowych i cielęcych, podobnie jak w tym samym okresie 2019 r., w ekwiwalencie tusz wysłano 438 tys. ton. Do kraju sprowadzono w tym czasie 41 tys. ton produktów wołowych i cielęcych, a zatem o 10% mniej niż przed rokiem.