Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.11.2017)

W dniach od 13 do 19 listopada 2017 roku w Polsce zaobserwowano wzrost cen zbytu ćwierćtuszy wołowych i tuszek indyków, a także spadek cen półtuszy wieprzowych oraz tuszek kurcząt.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.11.2017)

Ceny mięsa

 

Cena ćwierćtuszy wołowych:

  • aktualna cena – 13,83 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym –  wzrost o 1%

  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 2%

  • ujęciu rocznym – wzrost o 2%

Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:

  • aktualna cena – 6,80 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 3%

  • ujęciu rocznym – spadek o 4%

Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:

  • aktualna cena – 5,29 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – spadek o 2%

  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 0,5%

  • ujęciu rocznym – wzrost o 13%

Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:

  • aktualna cena – 8,75 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%

  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 4%

  • ujęciu rocznym – wzrost o 2,5%



Tagi:
źródło: