| Autor: redakcja3

Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

14 lipca w Zamościu odbyła się XIII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Poniżej publikujemy wyniki.

Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

Organizatorzy:

- marszałek Krzysztof Hetman

- prezydent Marcin Zamoyski

- Departament Rolnictwa i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego w Lublinie


- Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

NAGRODY INDYWIDUALNE:


Nagroda Posła do Parlamentu Europejskiego Arkadiusza Bratkowskiego za „najciekawszy produkt z Zamojszczyzny”:

Dorota Czernoba

Dąbrowa

gmina Krynice

Szynka gospodarza

Nagroda marszałka województwa lubelskiego Krzysztofa Hetmana za „oryginalny produkt”:

Tomasz Kostrubiec „Olejarnia świąteczna”

Ruszów

gmina Łabunie

Olej z rydzyka

Nagroda dyrektora Departamentu Rolnictwa i Środowiska za „najsmaczniejszy produkt”:

Zakład Leczniczy „Uzdrowisko Nałęczów” SA

Pasztet „Baba”

Pierożki jabłkowe

Nagroda prezydenta Zamościa za „produkt z Roztocza”:

Andrzej Kudlicki

Trzepieciny

gmina Adamów

Sosnówka roztoczańska

Nagrody - grupa „PRODUKTY REGIONALNE”:

(uwaga techniczna - w tej grupie w poszczególnych kategoriach i podkategoriach zgodnie z regulaminem przyznawane jest TYLKO pierwsze miejsce oraz nominacje do tytułu „Perła”)

I kategoria: ZWIERZĘCE

1. podkategoria „przetwory mięsne”:

Ewa Drozd

Z.P.Ż. KEDAM

Glinny Stok

gmina Siemień

Pasztet z gęsiej wątróbki luksusowy

Czytaj dalej na następnej stronie...



Tagi:
źródło: