Kategorie
Zobacz również tu
-
2025-04-18
-
Życzenia Wielkanocne
2025-04-17 -
Wielkanocny koszyk jakości IJHARS - PIECZYWO
2025-04-16
Poznaj produkty
-
Nagrzewnica gazowa MASTER BLP 15 M
2011-05-16 -
Tarcza polerska WG1510
2014-08-05 -
Wóz paszowy EUROMILK RINO FXXS
2012-11-19 -
Opryskiwacz Synthesis Caffini
2020-08-05 -
Ciągnik rolniczy Agrokid
2013-07-18 -
Ocieplacz dla cieląt
2016-04-18
Włochy – Targi pikantnej papryczki
We Włoszech w mieście Rieti rozpoczęły się międzynarodowe targi ostrej papryczki, podczas których przedstawiono blisko 400 gatunków tego warzywa.

To pierwsza edycja targów „Rieti Pikantne Serce”, które potrwają do niedzieli. Organizatorzy spodziewają się licznych tłumów odwiedzających, wśród których są nie tylko miłośnicy pikantnej kuchni, ale także kupcy, restauratorzy i kucharze z całego świata.
Co ciekawe, otóż ostrą papryczkę zwaną przez Włochów peperoncino odkryto w Gujanie blisko 1500 lat temu. To warzywo wykorzystuje się na przeróżne sposoby jak przykładowo w postaci sprayów wykorzystywanych do własnej obrony albo standardowo jako przyprawę do potraw.
W szczególności ostra czerwona papryczka znalazła upodobanie włoskich smakoszy. Poza tradycyjnymi potrawami dodaje się jej także do czekolady oraz lodów czekoladowych.
