Trwa FERMA 2017

Do 19 lutego w Łodzi potrwają XVII Międzynarodowe Targi FERMA Bydła oraz XX Międzynarodowe Targi FERMA Świń i Drobiu. Miejscem spotkania specjalistów produkcji zwierzęcej są Hale EXPO i MOSiR. Organizatorem wydarzenia jest firma DLG AgroFood.

Trwa FERMA 2017

Targi FERMA 2017

W 2017 roku Łódź po raz kolejny jest gospodarzem Targów FERMA. Na Targach swą ofertę prezentuje kilkuset wystawców z całego kraju i zza granicy, którzy przedstawiają rolnikom wszystkie niezbędne akcesoria potrzebne do chowu i hodowli zwierząt, m.in. pasze, leki i preparaty weterynaryjnye, a także maszyny do zbioru i konserwacji pasz oraz ciągniki rolnicze.
 
Nieodłącznym elementem corocznych wystaw jest urozmaicony plan wydarzeń, bogaty w liczne konferencje naukowo-techniczne. W tym roku, hodowcy mogą usłyszeć m.in. o możliwości żywienia zwierząt bez ingerencji genetycznie zmodyfikowanej paszy, a także o zarządzaniu produkcją mleka czy też OPU/IVF - czyli nowej metodzie w hodowli bydła. Producentów trzody mogą zainteresować wystąpienia podejmujące tematy produkcji prosiąt i zwalczania ASF, a dla hodowców drobiu przygotowano m.in. wykłady na temat innowacyjnych metod produkcji drobiu i aktualnej sytuacji na rynku drobiu. Ponadto, podczas Targów FERMA 2017 odbywają się będą debaty, poruszające istotne kwestie dla każdego hodowcy, wymienić tu można np. „Pasze genetycznie modyfikowane (GM) – fakty i mity”,  „Kierunki zmian w produkcji trzody chlewnej w Polsce i na świecie” czy też „Dwadzieścia lat doświadczeń towarowego producenta trzody chlewnej w Polsce”.

Łącznie, podczas trwających trzy dni Targów FERMA, zostanie wygłoszonych około 50 referatów, moderowanych przez wybitnych naukowców i praktyków.

Miejsce – Hala Expo / MOSiR Łódź
Termin – 17-19 lutego 2017 r.
Godziny otwarcia - Piątek 10:00 – 17:00, Sobota 10:00 – 17:00, Niedziela 10:00 – 15:30
Wstęp – 10 PLN bilet normalny i 5 PLN bilet ulgowy

Obejrzyj relację z Targów FERMA 2016
 

Przejdź na następną stronę, by zapoznać sie ze szczegółowym programem Targów FERMA 2017


Tagi:
źródło: