23 września, poniedziałek
9:00 – 17:00 Tradycja i Smak Polskiego Pieczywa. Organizator: Stowarzyszenie Piekarzy RP, MTP. Pawilon 3A
9.00 - 17.00 Akademia Espresso. Organizator: Primulator. Pawilon 7 stoisko 7
09:00 – 17:00 XIX Forum Rzeźników i Wędliniarzy. Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP. Pawilon 5, sektor G
9:00 – 17:00 Strefa dziecka. Organizator: Urodziny z Animacjami” prowadzone przez Natalię Trojanowicz, MTP. Pawilon 3A
9:00 – 17:00 II Wielkopolskie Mistrzostwa Brewers Cup.Organizator: SCAE. Pawilon 7, stoisko 2
10.00 – 11.00 Konferencja Prasowa Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Zarządu MTP. Organizator: MTP. Pawilon 10, foyer
10:00 – 17:00 Finał konkursu kulinarnego Primerba Cup. Organizator: Unilever Food Solution, MTP. Pawilon 8
10.00 - 12.00 Prezentacja województwa pomorskiego- Tomasz Strubiński „ Różna smaki koziego sera”. Pawilon 3A scena duża
10.00 - 13.00 Spotkanie właścicieli sklepów detalicznych z „Poradnikiem Handlowca”. Organizator: „Poradnik Handlowca”. Odpowiedzialny: Ewa Wojtysiak. Pawilon 7, sala A
10.00 - 11.00 Otwarcie Stoiska i Salonu Promocji Polskiej Izby Opakowań. Organizator: Polska Izba Opakowań. Pawilon 3 stanowisko 91
10.00 –15.00 PUNKT KONSULTACYJNY: Rewolucje w czynnikach chłodniczych: Najświeższe informacje o legislacji z Brukseli i Warszawy; Michał Dobrzyński Rozwiązania z zakresu chłodnictwa, klimatyzacji, ogrzewnictwa i pomp ciepła; Bartosz Nowacki. Organizator: miesięcznik chłodnictwo&Klimatyzacja, MTP. Pawilon 4 stanowisko 1
10.15 – 11.45 Najnowsze trendy hoteli welness & SPA na świecie. Organizator: www.hostea.pl. Pawilon 7, sala 1.D 11.00 – 12.00 Pokazy kulinarne Grzegorza Łapanowskiego w ramach kampanii Trzy znaki smaku, z wykorzystaniem produktów z europejskimi znakami Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Pawilon 3A, scena kulinarna
11.00 – 12.30 Uroczystość otwarcia Targów Polagra Food, Polagra Gastro, Polagra Tech, PakFood, Invest Hotel Gala Nagród - Złote Medale, Acanthus Aureus. Organizator: MTP Pawilon 11
11.30 – 14.30 Warsztaty marketingowe Travel 2.0. Organizator: eholiday.pl. Pawilon 7, sala 1.C
12.00 – 15.00 Jak nie dawać „lastów”. Organizator DEGDA. Pawilon 7, sala 1.H
12.00 – 13.00 Oliwa z oliwek i wino: wiedza starożytnej Grecji staje się trendem nowoczesności (Olive Oil & Wines Ancient Greek wisdom becomes modern trend). Organizator: Teng (Grecja). Pawilon 14, sala 3B
12.00 - 14.00 Prezentacja województwa pomorskiego- Sebastian Wawszczak z Akademii Morskiej „Opowieść o piwie morskim”. Pawilon 3A scena duża
13:00 – 14:00 Nowe rynki- nowe możliwości- Liban (Issam Ghobril).Wstęp wyłącznie dla wystawców targów PolagraFood. Organizator: MTP. Pawilon 7, sala F
13.00 – 15.00 Współczesne problemy dotyczące bezpieczeństwa i higieny w produkcji żywności Krzysztof Bieńczak Tadeusz Matuszek. Organizator: Polska Regionalna Sekcja EHEDG (European Hygienic Engineering Design Group), MTP. Pawilon 14, sala 3C
13.00 - 17.00 Seminarium „Przemysł i rynek opakowań – wybrane zagadnienia” Organizator: Polska Izba Opakowań Hol Wschodni, Sala Niebieska
14:00 – 14:30 Nowe rynki- nowe możliwości- Palestyna (Mohamed El Helou PALESTINE). Wstęp wyłącznie dla wystawców targów PolagraFood. Organizator: MTP. Pawilon 7, sala F
14.00-15.00 Pokazy kulinarne Marcina Polusa w ramach kampanii Trzy znaki smaku, z wykorzystaniem produktów z europejskimi znakami Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Pawilon 3A , scena kulinarna
14.00-16.00 Sesje promocyjno – informacyjne firm. Organizator: Polska Izba Opakowa. Pawilon 3 stanowisko 91
14.30-18.00 Spotkanie matchmakingowe z kontrahentami z Kanady i Kazachstanu. Wstęp wyłącznie dla wystawców targów Polagra – Food. Organizator: MTP. Pawilon 7, sala 1.A
14.00 - 15.00 Prezentacja województwa łódzkiego- Grażyna Wiatr „Wiatrowy Sad” Pawilon 3A, scena duża
15:00 – 16:00 Nowe rynki - nowe możliwości- Turcja. Wstęp wyłącznie dla wystawców targów PolagraFood. Organizator: MTP. Pawilon 7, sala F
15:00 – 16:00 Rada Gospodarki Żywnościowej - posiedzenie otwarte. Organizator: Rada Gospodarki Żywnościowej, MTPPawilon 15, sala 1.B
15:30 – 16:00 Nowe rynki - nowe możliwości- Argentyna. Wstęp wyłącznie dla wystawców targów PolagraFood. Organizator: MTP. Pawilon 7, sala F
16:00 – 18:00 „Polski producent żywności 2013” Pawilon 15, sala 1G
Czytaj dalej na następnej stronie...