| Autor: redakcja1

Pierwsza edycja World Food Warsaw 2014 już za nami

W dniach od 9 do 11 kwietnia 2014 roku w Warszawskim Centrum EXPO XXI odbyła się pierwsza edycja Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014, które są pierwszymi targami World Food w Polsce. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Lentewec Sp. z o.o.

Pierwsza edycja World Food Warsaw 2014 już za nami



W swoich murach Warszawskie Centrum EXPO XXI w obrębie trzech dni skupiło w jednym miejscu profesjonalistów z Polski, Europy i świata związanych z sektorem produkcji żywności. Opiekę medialną nad imprezą sprawowała Redakcja Twojego Portalu Rolniczego Gospodarz.pl, którą można było odwiedzić na stoisku nr 47.

World Food Warsaw 2014World Food Warsaw 2014World Food Warsaw 2014
(kliknij, aby powiększyć)
 
W trakcie targów można było wziąć udział w bezpłatnych panelach dyskusyjnych prowadzonych przez wybitnych specjalistów z branży rolno-spożywczej. Podczas seminariów omawiano polskie hity eksportowe jakim niewątpliwie są jabłka, a także wsparcie jakie mogą uzyskać polscy eksporterzy, przedstawiano warunki, metody sprzedaży produktów na rynek francuski czy chiński. Nie zapomniano również o wyzwaniach logistycznych jakie sprawiają nam rynki wschodnie, sposobach finansowania i ubezpieczenia wysyłanych produktów, systemach jakości w produkcji mięsa wieprzowego, znakowania żywności czy o wielu innych ciekawych zagadnieniach.

Jednym z niezwykle interesujących punktów programu targowego były pokazy kulinarne prowadzone przez znamienitych szefów kuchni. Naturalnie przygotowane potrawy można było także degustować.
 
Przybyli mieli zatem niebywałą okazję do nawiązania nowych kontaktów biznesowych oraz poszerzenia obecnych, ocenienia zapotrzebowania rynku na ich produkty czy usługi, a także śledzenia globalnych trendów. W trakcie pierwszej edycji targów wystawcy przedstawili nie tylko produkty rolno-spożywcze, takie jak wyroby piekarnicze, cukiernicze, spożywcze, oleje, mięsa, ryby, jaja, wyroby mleczne, owocem warzywa, napoje, alkohole, papierosy oraz przyprawy, dodatki, ale także zaprezentowali technologie ich produkcji i opakowania. Oczywiście można było spróbować apetycznych potraw, trunków czy innych wyrobów do tej pory niespotykanych na polskim rynku.

World Food Warsaw 2014World Food Warsaw 2014World Food Warsaw 2014
(kliknij, aby powiększyć)

Czytaj dalej na następnej stronie...


Tagi:
źródło: