Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności - druga tura projektu

W lutym 2013 roku rozpoczęła się w Gdańsku druga tura Projektu „Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności”. Projekt ten organizowany jest przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, a patronat honorowy nad nim objęło Ministerstwo Gospodarki.

Zarządzanie Badaniami Sektora Produkcji Żywności - druga tura projektu
Celem zorganizowanych warsztatów szkoleniowych jest zwiększenie wiedzy i umiejętności pracowników naukowych w zakresie zarządzania badaniami naukowymi w obszarach związanych z produkcją żywności.

Uczestnikami spotkania w Gdańsku byli naukowcy z wiodących placówek naukowych w Polsce, w tym z Uniwersytetów Przyrodniczych w Poznaniu, Wrocławiu, Lublinie, Uniwersytetu Przyrodniczego w Krakowie, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Uniwersytetu Warmińsko- Mazurskiego w Olsztynie, Uniwersytetu Przyrodniczo- Humanistycznego w Siedlcach, Politechniki Łódzkiej, Uniwersytetu Techniczno Przyrodniczego w Bydgoszczy, Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie oraz Instytutu Fizjologii i Żywienia Zwierząt PAN w Jabłonnie, Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno- Spożywczego w Warszawie oraz Instytutu Genetyki i Hodowli Zwierząt.

Prowadzącymi szkolenia byli kierownicy projektów badawczych związanych z produkcją żywności z Wielkiej Brytanii – prof. Nigel Scollan, Irlandii – dr Declan Troy oraz Francji- Jean Francois Hocquette.



Czytaj dalej na następnej stronie...



Tagi:
źródło: