Ceny serów w Polsce (31.03-06.04.2014)

W dniach od 31 marca do 6 kwietnia 2014 roku spadły ceny większości gatunków serów w Polsce w stosunku do poprzedniego tygodnia. Wzrost odnotowano tylko w obrębie serów: cheddar, podlaski, zamojski, morski i mozzarella.

Ceny serów w Polsce (31.03-06.04.2014)
Ceny serów w okresie od 31 marca do 6 kwietnia 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,54 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
b) typu Gouda
  • cena – 15,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
g) typu Feta
  • cena – 10,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
h) pleśniowe
  • cena – 20,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,2%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,51 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%


Tagi:
źródło: