Ceny serów w Polsce (23-29.06.2014)

W dniach od 23 do 29 czerwca 2014 roku spadły ceny serów typu: edamski, ementaler, mozzarella, twarogów oraz serków wiejskich w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Jednocześnie odnotowano wzrost cen: cheddar, podlaski, zamojski, morski i feta. Natomiast na stabilnym poziomie pozostały ceny serów: gouda i pleśniowych.

Ceny serów w Polsce (23-29.06.2014)
Ceny serów w okresie od 23 do 29 czerwca 2014 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
b) typu Gouda
  • cena – 13,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
c) typu Cheddar
  • cena – 13,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,47 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,4%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,45 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
g) typu Feta
  • cena – 10,38 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
h) pleśniowe
  • cena – 20,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,2%
 


Tagi:
źródło: