Ceny serów w Polsce (21-27.04.2014)

W dniach od 21 do 27 kwietnia 2014 roku odnotowano spadek cen serów typu: edamski, gouda, ementaler, podlaski, zamojski, morki, mozzarella w Polsce w relacji tygodniowej. Jednocześnie wzrosły ceny serów: cheddar, feta, pleśniowych, twarogów i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (21-27.04.2014)
Ceny serów w okresie od 21 do 27 kwietnia 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
b) typu Gouda
  • cena – 14,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,48 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
g) typu Feta
  • cena – 10,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
h) pleśniowe
  • cena – 19,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,54 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

 



Tagi:
źródło: