Ceny serów w Polsce (20-26.05.2013)

W dniach od 20 do 26 maja 2013 roku obserwowano spadki cen w przypadku większości serów w Polsce. Podrażały jedynie sery typu ementaler i radamer, natomiast notowania fety pozostały bez zmian.

Ceny serów w Polsce (20-26.05.2013)
Ceny serów w okresie od 20 do 26 maja 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
b) typu Gouda
  • cena – 14,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym - spadek o 0,1%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,8%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
f) typu Radamer
  • cena – 15,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%
g) typu Mozzarella
  • cena – 14,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%
h) typu Feta
  • cena – 10,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
i) pleśniowe
  • cena – 19,40 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
j) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,33zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,0%

 



Tagi:
źródło: