W okresie od 15 do 21 grudnia 2014 roku ceny serów w Polsce w relacji tygodniowej były mieszane.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego
-
cena – 12,20 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena sera Gouda
-
cena – 12,34 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena sera Cheddar
-
cena – 11,95 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Cena sera Ementaler
-
cena – 15,81 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
-
cena – 12,18 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
Cena sera Mozzarella
-
cena – 14,22 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera Feta
-
cena – 10,17 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera pleśniowego
-
cena – 20,55 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
Cena twarogu min. 40%
-
cena – 9,18 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
-
cena – 7,04 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA, foto:
sxc.hu