Ceny serów w Polsce (15-21.04.2013)

W dniach od 15 do 21 kwietnia 2013 roku nastąpił nieznaczny wzrost cen serów typu Gouda, Edamski, Cheddar, Podlaski, Zamojski, Morski, Mozzarella i Feta. Potaniały natomiast sery: Ementaler, Radamer, pleśniowe, twarogowe i serek wiejski

Ceny serów w Polsce (15-21.04.2013)
Ceny serów w okresie od 15 do 21 kwietnia 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
b) typu Gouda
  • cena – 13,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
d) typu Ementaler
  • cena – 14,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
f) typu Radamer
  • cena – 15,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
g) typu Mozzarella
  • cena – 15,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
h) typu Feta
  • cena – 10,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
i) pleśniowe
  • cena – 19,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%
j) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 6,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%


Tagi:
źródło: