Ceny serów w Polsce (13-19.05.2013)

W okresie od 13 do 19 maja 2013 roku obserwowano wzrost cen większości gatunków sera w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Spadek dotyczył jedynie serów pleśniowych. Natomiast na stabilnym poziomie pozostały sery typu: Radamer i Feta

Ceny serów w Polsce (13-19.05.2013)
Ceny serów w okresie od 13 do 19 mają 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
b) typu Gouda
  • cena – 14,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
f) typu Radamer
  • cena – 14,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
g) typu Mozzarella
  • cena – 15,38 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
h) typu Feta
  • cena – 10,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
i) pleśniowe
  • cena – 19,54 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
j) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,39zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%

 



Tagi:
źródło: