Ceny serów w Polsce (11-17.11.2013)

W okresie od 11 do 17 listopada notowano zwyżki cen większości gatunków serów w Polsce w ciągu tygodnia. Spadki dotyczyły jedynie serów typu Ementaler, Feta i pleśniowych. natomiast na stabilnym poziomie pozostały ceny twarogów.

Ceny serów w Polsce (11-17.11.2013)
Ceny serów w okresie od 11 do 17 listopada 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
b) typu Gouda
  • cena – 16,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,47 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,36 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
g) typu Feta
  • cena – 10,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
h) pleśniowe
  • cena – 20,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 2,0%

 



Tagi:
źródło: