Ceny serów w Polsce (06-12.05.2013)

W dniach od 6 do 12 maja 2013 roku miały miejsce nieznaczne zwyżki cen serów w Polsce. Tylko w przypadku serów typu Edamskiego i pleśniowych obserwowano spadki notowań.

Ceny serów w Polsce (06-12.05.2013)
Ceny serów w okresie od 6 do 12 maja 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
b) typu Gouda
  • cena – 13,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%
d) typu Ementaler
  • cena – 14,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
f) typu Radamer
  • cena – 15,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – brak danych
g) typu Mozzarella
  • cena – 15,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
h) typu Feta
  • cena – 10,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
i) pleśniowe
  • cena – 19,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
j) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,33 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 6,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%

 



Tagi:
źródło: