Ceny serów w Polsce (05-11.05.2014)

W dniach od 5 do 11 maja 2014 roku spadły ceny większości gatunków serów w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Wzrost zaobserwowano jedynie w obrębie serów pleśniowych i twarogów.

Ceny serów w Polsce (05-11.05.2014)
Ceny serów w okresie od 5 do 11 maja 2014 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
b) typu Gouda
  • cena – 14,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,43 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,1%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
g) typu Feta
  • cena – 10,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
h) pleśniowe
  • cena – 20,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

 



Tagi:
źródło: