Ceny przetworów mlecznych w Polsce (07-13.10.2013)

W dniach od 7 do 13 października bieżącego roku notowano spadki cen mleka w proszku, serwatki w proszku, jogurtu naturalnego oraz kefiru w ujęciu tygodniowym w Polsce. Wzrosty średnich cen dotyczyły masła, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego pasteryzowanego oraz śmietany i śmietanki. Na stabilnym poziomie pozostała natomiast cena mleka spożywczego UHT.

Ceny przetworów mlecznych w Polsce (07-13.10.2013)

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (07-13.10.2013):

  • cena – 17,23 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 1%

Ceny mleka w proszku (07-13.10.2013):

  • cena – 13,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Ceny mleka zagęszczonego (07-13.10.2013):

  • cena – 6 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%

Ceny serwatki w proszku (07-13.10.2013):

  • cena – 3,77 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (07-13.10.2013):

  • cena – 1,89 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny mleka spożywczego UHT (07-13.10.2013):

  • cena – 1,94 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Ceny jogurtu naturalnego (07-13.10.2013):

  • cena – 4,11 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny kefiru (07-13.10.2013):

  • cena – 2,71 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%

Cena śmietany i śmietanki (07-13.10.2013):

  • cena – 5,92 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%



Tagi:
źródło: