Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Pellux Compact Touch – Dotacja
2020-03-17 -
Głowica kpl. nieuzbrojona ZETOR 5211 i 7211
2012-04-18 -
Poskromy dla bydła SA0051
2014-06-20 -
DEUTZ - szyba tylna przezroczysta
2011-12-13 -
Głowica kpl. nieuzbrojona ZETOR 5211 i 7211
2012-04-18 -
Ładowarka kołowa GIANT V761T
2015-04-22
Rynek mięsa w Polsce (02-08.02.2015)
Zapraszamy do zapoznania się z cotygodniowym podsumowaniem rynku mięsa w dniach od 2 do 8 lutego 2015 roku w Polsce, przygotowanym przez Agencję Rynku Rolnego.
Ceny żywca wieprzowego
Według Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW, w dniach 2–8.02.2015 r. w Polsce za żywiec wieprzowy płacono średnio 4,21 zł/kg, a więc więcej o 3,5% niż w poprzednim tygodniu, 4% niż przed miesiącem, ale mniej o 16% niż przed rokiem.
Ceny żywca wołowego
Żywiec wołowy w Polsce w pierwszym tygodniu lutego 2015 r. zbywano średnio po 6,15 zł/kg, a zatem to drożej o 2% niż w poprzednim tygodniu i o 4% niż przed miesiącem. Jednocześnie ceny zakupu bydła były o 0,5% większe niż w analogicznym okresie 2014 r.
Ceny żywca drobiowego
Przeciętna krajowa cena skupu kurcząt brojlerów w dniach 2–8.02.2015 r. wyniosła 3,45 zł/kg w stosunku do 3,47 zł/kg tydzień wcześniej. Kurczęta były o 1% droższe niż przed miesiącem, ale o 6% tańsze niż przed rokiem.
Za indyki zakłady drobiarskie płaciły przeciętnie 5,92 zł/kg, tj. o 0,01 zł/kg mniej niż w poprzednim tygodniu, ale więcej o 0,5% niż przed miesiącem i o 6% niż rok wcześniej.
Czytaj dalej na następnej stronie...