W dniach od 11 do 17 lutego 2019 roku w stosunku do notowań sprzed tygodnia zaobserwowano wzrost cen żywca drobiowego i wieprzowego, a także stabilizację cen żywca wołowego.
Ceny żywca
-
aktualna cena – 4,20 zł/kg
-
ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%
-
zestawieniu miesięcznym – wzrost o 3%
-
ujęciu rocznym – spadek o 6%
Cena żywca wołowego:
-
aktualna cena – 6,30 zł/kg
-
ujęciu tygodniowym – bez zmian
-
relacja miesięczna – spadek o 5,5%
-
ujęciu rocznym – spadek o 8%
Cena kurcząt brojlerów:
-
aktualna cena – 3,33 zł/kg
-
ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,10 zł/kg
-
zestawieniu miesięcznym – wzrost o 5%
-
ujęciu rocznym – spadek o 1,5%
Cena żywca indyczego:
-
aktualna cena – 5,60 zł/kg
-
ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
-
zestawieniu miesięcznym – wzrost o 0,3%
-
ujęciu rocznym – wzrost o 20%
źródło: Gospodarz.pl/KOWR foto:
Gospodarz.pl