W tym czasie za kilogram żywca trzody chlewnej można było otrzymać o 1,4 procenta więcej niż tydzień wcześniej, czyli 5,22 złotego. W miesięcznej relacji to wzrost o 3 procent, a w rocznej to zwyżka o 14 procent.
Z kolei żywiec wołowy w omawianym okresie zbywano średnio za 6,25 złotego za kilogram, a zatem o 1,2 procenta więcej niż w ubiegłym tygodniu. W odniesieniu do zeszłego miesiąca to zniżka o 2 procent, choć wobec poprzedniego roku to więcej o 14 procent.
W dalszym ciągu spada cena kurcząt brojlerów. Aktualnie wynosi ona 3,77 złotego za kilogram, czyli jest ona o 0,5 procenta wyższa niż tydzień wcześniej. Jest także mniej więcej taka sama jak w marcu, a w odniesieniu do poprzedniego roku jest to spadek o 4 procent.
Natomiast w analizowanym przedziale czasowym o 0,5 procenta potaniały indyki, które skupowano po 5,46 złotego za kilogram. W miesięcznym zestawieniu stawka ta jest niższa o 2 procent wobec do zeszłego miesiąca, ale również o 1 procent niższa niż rok temu.