Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.03.2017)

W dniach od 13 do 19 marca 2017 roku zaobserwowano wzrost cen tuszek indyków i półtuszy wieprzowych w Polsce. Natomiast cena ćwierćtuszy wołowych oraz kurcząt patroszonych zmalała.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (19.03.2017)

Ceny mięsa

Cena ćwierćtuszy wołowych:

  • aktualna cena – 12,78 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – spadek o 0,05 zł/kg

  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 0,06 zł/kg

  • ujęciu rocznym – wzrost o 2%

Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl

Cena półtuszy wieprzowych:

  • aktualna cena – 7,13 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 2%

  • ujęciu rocznym – wzrost o 14%

Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:

  • aktualna cena – 5,38 zł/kg

  • ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 3,5%

  • ujęciu rocznym – wzrost o 1%

Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych:

  • aktualna cena – 8,44 /kg

  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%

  • zestawieniu miesięcznym –  wzrost o 3%

  • ujęciu rocznym – spadek o 8%



Tagi:
źródło: