W trzecim tygodniu listopada 2018 r., podobnie jak do tej pory, najmniejsze ceny skupu notowano w regionie północnym - 6,04 zł/kg, a największe w regionie południowym - 6,75 zł/kg. Ćwierci z krów i byków były najtańsze w regionie centralnym i wynosiły odpowiednio 10 676 zł/t i 13 603 zł/t. Z kolei ceny ćwierci z byków do dwóch lat i krów były najwyższe w regionie północnym i wynosiły odpowiednio 13 957 zł/t i 11 221 zł/t.
W miesiącach styczeń-październik 2019 r. mięso wołowe zdrożało w detalu o 3,2%, a cielęce o 2,7%. Ceny detaliczne różnych rodzajów mięsa wołowego zmieniły się minimalnie.
W październiku 2018 r. w porównaniu z grudniem 2017 r. spośród asortymentów monitorowanych przez GUS zdrożał szponder, tj. mięso wołowe z kością z 19,49 do 20,00 zł/kg, rostbef i antrykot z 27,98 do 28,44 zł/kg, mięso cielęce z kością z 29,31 do 29,87 zł/kg, mięso cielęce bez kości z 48,29 do 49,75 zł/kg, a także mięso wołowe bez kości z udźca z 33,63 do 33,80 zł/kg.