W trzecim tygodniu września 2018 r., tak jak do tej pory, najniższe ceny skupu notowano w regionie północnym - 6,15 zł/kg, a najwyższe w rejonie południowym - 6,77 zł/kg.
Ćwierci z krów i byków były najtańsze w regionie południowym - odpowiednio 10 482 zł/t i 13 469 zł/t, a ceny ćwierci z byków do dwóch lat i krów były największe w rejonie północnym - odpowiednio 13 962 zł/t i 11 186 zł/t.
W okresie styczeń-sierpień 2018 r. w porównaniu z tym samym okresem roku poprzedniego mięso wołowe zdrożało w detalu o 3,1%, a cielęce o 2,8%. Ceny detaliczne różnych rodzajów mięsa wołowego zmieniły się minimalnie.
W sierpniu 2018 r. w porównaniu z grudniem 2017 r. spośród asortymentów monitorowanych przez GUS zdrożał szponder, tj. mięso wołowe z kością z 19,49 do 19,90 zł/kg, rostbef i antrykot z 27,98 do 28,54 zł/kg, mięso cielęce z kością z 29,31 do 29,49 zł/kg, mięso cielęce bez kości z 48,29 do 49,43 zł/kg, a mięso wołowe bez kości z udźca potaniało z 33,63 do 33,61 zł/kg.