Kategorie
Zobacz również tu
-
2024-12-23
-
Globalne zbiory zbóż
2024-12-23 -
Ceny zbóż na giełdach towarowych (8.12.2024)
2024-12-23 -
Unijna produkcja trzody chlewnej
2024-12-23
Poznaj produkty
-
NEW HOLLAND / CASE Szyba przednia uchylna
2011-12-14 -
Wagoworkownica elektroniczna WE - 30 IV
2014-08-27 -
Sorbent Spilkleen Oil Selective SB 18
2016-05-05 -
OBRÓBKA METALI
2016-05-05
Dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny
Zaproszenie do składania wniosków o zawarcie umowy w ramach mechanizmu "Dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny".
Agencja Rynku Rolnego informuje, że w dniu 29 stycznia br. zostało
opublikowane Rozporządzenie Komisji (UE) Nr 68/2011 z dnia 28 stycznia
2011 r. w sprawie ustalania z wyprzedzeniem stawek dopłat do prywatnego
przechowywania wieprzowiny (Dz. U. UE L 26 z dnia 29.01.2011 r.),
zgodnie
z którym Przedsiębiorcy mogą składać wnioski o zawarcie umowy na dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny.
W mechanizmie dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny mogą uczestniczyć Przedsiębiorcy, którzy:
1) mają siedzibę i są zarejestrowani na terenie Unii Europejskiej dla celów podatku VAT,
2) zapewniają chłodnię do przechowywania wieprzowiny na terenie Polski,
3) są wpisani do Centralnego Rejestru Przedsiębiorców w ARR.
W ramach mechanizmu „Dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny”
przechowywane mogą być półtusze wieprzowe lub elementy powstałe z
rozbioru półtusz wieprzowych, określone
w załączniku do ww. rozporządzenia Komisji Europejskiej, przez okres 90 – 120 – 150 dni.
Warunkiem przystąpienia do mechanizmu dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny jest:
1) rejestracja Przedsiębiorcy w Centralnym Rejestrze Przedsiębiorców prowadzonym przez ARR,
2) złożenie zabezpieczenia prawidłowego wykonania umowy w wysokości 20% wnioskowanej kwoty dopłaty, o którą ubiega się Przedsiębiorca,
3) złożenie wniosku o zawarcie umowy na dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny.
Wnioski o zawarcie umowy na dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny należy przesłać na adres: Agencja Rynku Rolnego, 00 - 400 Warszawa, ul. Nowy Świat 6/12 lub złożyć bezpośrednio pod podanym powyżej adresem w Kancelarii Ogólnej ARR, z dopiskiem „ Dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny”.
Do wniosku należy dołączyć niezbędną dokumentację określoną w „Warunkach udzielania dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny”.
Wnioski można składać od dnia 1 lutego 2011 r.
Za datę złożenia wniosku uważa się datę wpływu do ARR.
Pobierz:
Warunki udzielania dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny (.pdf - 254 KB)
- Załącznik nr 1 – Wykaz produktów oraz stawek dopłat (.pdf - 133 KB)
- Załącznik nr 2 – Wniosek o zawarcie umowy na dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny (.pdf - 261 KB)
- Załącznik nr 3 – Umowa na dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny (.pdf - 296 KB)
- Załącznik nr 4 – Zawiadomienie o wprowadzaniu wieprzowiny do chłodni (.pdf - 308 KB)
- Załącznik nr 5 – Sprawozdanie z wprowadzenia wieprzowiny do chłodni (.pdf - 300 KB)
- Załącznik nr 6 – Zawiadomienie o zamiarze wycofania wieprzowiny (.pdf - 294 KB)
- Załącznik nr 7 – Zbiorcze zestawienie danych do rozliczenia umowy (.pdf - 254 KB)
Źródło: http://www.arr.gov.pl/