Kategorie
Zobacz również tu
-
2024-12-23
-
Globalne zbiory zbóż
2024-12-23 -
Ceny zbóż na giełdach towarowych (8.12.2024)
2024-12-23 -
Unijna produkcja trzody chlewnej
2024-12-23
Poznaj produkty
-
Wentylator odśrodkowy typu FMLD
2014-01-21 -
Filtr do kominków 18l EINHELL
2011-05-11 -
Piec nadmuchowy - Haga
2014-01-08 -
Budynki biurowo magazynowe- BORGA
2016-04-18
2011-03-07
| Autor: kkj6
Portugalia – Coraz bardziej jest widoczny brak wołowiny i wieprzowiny
Jak się okazuje, zaledwie 74 procent spożywanego przez Portugalczyków mięsa pochodzi z ich rodzimych hodowli.
Portugalski popyt na mięso jest ostatnio tak wysoki, że tamtejsze zakłady mięsne nie nadążają z produkcją. Niemniej jednak to było do przewidzenia, gdyż w latach ubiegłych Portugalia stopniowo zmniejszała produkcję wielu gatunków mięs.
Aktualna sytuacja to początek konsekwencji nieodpowiedniej polityki branży mięsnej, co wykorzystały zakłady z innych krajów. Dlatego też, najwięcej mięsa eksportują kraje Ameryki Południowej oraz Unii Europejskiej.
Jednakże najgorzej jest z produkcją wołowiny. Szacuje się, że rodzima produkcja pokrywa tylko 52 procent zapotrzebowania na to mięso.