Kategorie
Zobacz również tu
-
Ocena użytkowości bydła
2024-11-06
Poznaj produkty
-
Wał do zagęszczania gleby TRÓJKA
2014-05-07 -
Nowy model skrzyniopalety
2016-04-21 -
DEUTZ - szyba drzwiowa P zielona z nadrukiem
2011-12-13 -
Siewnik punktowy Tempo F Vaderstad
2020-04-15 -
Ładowarka teleskopowa MLT 634 120 LSU
2014-04-04
2011-03-07
| Autor: kkj6
Portugalia – Coraz bardziej jest widoczny brak wołowiny i wieprzowiny
Jak się okazuje, zaledwie 74 procent spożywanego przez Portugalczyków mięsa pochodzi z ich rodzimych hodowli.
Portugalski popyt na mięso jest ostatnio tak wysoki, że tamtejsze zakłady mięsne nie nadążają z produkcją. Niemniej jednak to było do przewidzenia, gdyż w latach ubiegłych Portugalia stopniowo zmniejszała produkcję wielu gatunków mięs.
Aktualna sytuacja to początek konsekwencji nieodpowiedniej polityki branży mięsnej, co wykorzystały zakłady z innych krajów. Dlatego też, najwięcej mięsa eksportują kraje Ameryki Południowej oraz Unii Europejskiej.
Jednakże najgorzej jest z produkcją wołowiny. Szacuje się, że rodzima produkcja pokrywa tylko 52 procent zapotrzebowania na to mięso.