Kategorie
Zobacz również tu
-
Ocena użytkowości bydła
2024-11-06
Poznaj produkty
-
Wał do zagęszczania gleby TRÓJKA
2014-05-07 -
Nowy model skrzyniopalety
2016-04-21 -
DEUTZ - szyba drzwiowa P zielona z nadrukiem
2011-12-13 -
Siewnik punktowy Tempo F Vaderstad
2020-04-15 -
Ładowarka teleskopowa MLT 634 120 LSU
2014-04-04
2011-04-07
| Autor: kkj6
Niemcy – Wzrost produkcji mięsa już piąty rok z rzędu
Jak wykazują dane, wytwórczość mięsa i drobiu w Niemczech przekroczyła rekordową granicę 8 mln ton. To już 5 lat jak trwa tendencja wzrostowa. Tym razem osiągnęła poziom 3,9 procenta w stosunku do 2009 roku.
Największy
wzrost odnotowano w branży trzody chlewnej, gdyż produkcja mięsa
wieprzowego wyniosła 5,4 mln i wzrosła o blisko 3,8 procenta w
stosunku do roku 2009.
Również w wytwórczości mięsa wołowego zanotowano informację o zwiększającej się masie bydła rzeźnego, ale sama ilość ubijanych zwierząt lekko się zmniejszyła.
Niemniej jednak poprzez zwiększenie wagi bydła rzeźnego został utrzymany niewielka zwyżka produkcji mięsa wołowego, które oscylowało na poziomie 1,3 mln ton pod koniec zeszłego roku.