Kategorie
Zobacz również tu
-
2024-12-23
-
Globalne zbiory zbóż
2024-12-23 -
Ceny zbóż na giełdach towarowych (8.12.2024)
2024-12-23 -
Unijna produkcja trzody chlewnej
2024-12-23
Poznaj produkty
-
BOBMAN "FL" kompaktowa ścielarka
2020-07-30 -
BAT0210; 12V 4Ah
2020-02-07 -
Wózek jezdny do bron kompaktowych KBT
2016-02-10 -
Konstrukcje stalowe
2012-10-23
Francja – Spadek produkcji mrożonek
W ubiegłym roku produkcja mrożonych warzyw wyniosła 456,2 tysiąca ton w stosunku do 504,5 tysiąca ton w roku wcześniejszym.
W 2009 roku najwięcej spośród mrożonek warzywnych wyprodukowano zielonej fasolki, bo 106,5 tysiąca ton. Z kolei zielonego groszku było prawie 76 tysięcy ton, a mrożonej marchewki ponad 64 tysiące ton.
Poza tym wielkość produkcji mrożonego szpinaku w liściach wyniósł 41,8 tysięcy ton, z czego w postaci puree było 13,1 tysiąca ton. Natomiast mrożonej kukurydzy słodkiej wytworzono ponad 22 tysiące ton.
Jeżeli rozchodzi się o mrożone warzywa kapustne jak brokuły oraz kalafiory to ich wolumen łącznie wyniósł powyżej 41 tysięcy ton. Co do pozostałych mrożonek warzywnych, w których to skład wchodzą chociażby różne odmiany strączkowych warzyw, wyprodukowano ich około 90 tysięcy ton.