Kategorie
Zobacz również tu
-
Ocena użytkowości bydła
2024-11-06
Poznaj produkty
-
VIBRO CROP PIELNIK RZĘDOWY - VCO/VCOF
2013-03-13 -
Saletrzak 27 standard
2012-01-12 -
Silosy na biomasę
2015-04-17 -
Rozsiewacze nawozu
2014-04-01 -
Przyczepa budowlana skorupowa T952 – 14t
2016-02-03
Francja – Spadek produkcji mrożonek
W ubiegłym roku produkcja mrożonych warzyw wyniosła 456,2 tysiąca ton w stosunku do 504,5 tysiąca ton w roku wcześniejszym.
W 2009 roku najwięcej spośród mrożonek warzywnych wyprodukowano zielonej fasolki, bo 106,5 tysiąca ton. Z kolei zielonego groszku było prawie 76 tysięcy ton, a mrożonej marchewki ponad 64 tysiące ton.
Poza tym wielkość produkcji mrożonego szpinaku w liściach wyniósł 41,8 tysięcy ton, z czego w postaci puree było 13,1 tysiąca ton. Natomiast mrożonej kukurydzy słodkiej wytworzono ponad 22 tysiące ton.
Jeżeli rozchodzi się o mrożone warzywa kapustne jak brokuły oraz kalafiory to ich wolumen łącznie wyniósł powyżej 41 tysięcy ton. Co do pozostałych mrożonek warzywnych, w których to skład wchodzą chociażby różne odmiany strączkowych warzyw, wyprodukowano ich około 90 tysięcy ton.