Kategorie
Zobacz również tu
-
2024-11-22
-
Eksport towarów rolno-spożywczych z Polski
2024-11-22 -
Wyniki kontroli jakości przekąsek słonych
2024-11-22 -
Ceny serów w Polsce (10.11.2024)
2024-11-22
Poznaj produkty
-
Ładowarka do cebuli SU2LS SAMON
2020-10-08 -
Agregat Prądotwórczy 30 kVA
2011-08-19 -
Multione serii S
2011-06-16 -
DODATKOWE WYPOSAŻENIE W UKŁADZIE JEZDNYM
2011-05-25 -
Stajnie
2015-04-20
Francja – Spadek produkcji mrożonek
W ubiegłym roku produkcja mrożonych warzyw wyniosła 456,2 tysiąca ton w stosunku do 504,5 tysiąca ton w roku wcześniejszym.
W 2009 roku najwięcej spośród mrożonek warzywnych wyprodukowano zielonej fasolki, bo 106,5 tysiąca ton. Z kolei zielonego groszku było prawie 76 tysięcy ton, a mrożonej marchewki ponad 64 tysiące ton.
Poza tym wielkość produkcji mrożonego szpinaku w liściach wyniósł 41,8 tysięcy ton, z czego w postaci puree było 13,1 tysiąca ton. Natomiast mrożonej kukurydzy słodkiej wytworzono ponad 22 tysiące ton.
Jeżeli rozchodzi się o mrożone warzywa kapustne jak brokuły oraz kalafiory to ich wolumen łącznie wyniósł powyżej 41 tysięcy ton. Co do pozostałych mrożonek warzywnych, w których to skład wchodzą chociażby różne odmiany strączkowych warzyw, wyprodukowano ich około 90 tysięcy ton.