Kategorie
Zobacz również tu
-
Skup mleka w Polsce
2025-02-17 -
Ocena użytkowości bydła
2025-02-17
Poznaj produkty
-
Zbiorniki paliwa 1000BK
2013-03-15 -
Kosiarka spalinowa NAC S511VHY-T
2014-05-12 -
Traktorek Yanmar YM1802
2011-12-19 -
SILOSY MAGAZYNOWE
2013-03-21 -
HALA UDOJOWA RYBIA OŚĆ
2021-12-01
Francja – Spadek produkcji mrożonek
W ubiegłym roku produkcja mrożonych warzyw wyniosła 456,2 tysiąca ton w stosunku do 504,5 tysiąca ton w roku wcześniejszym.
W 2009 roku najwięcej spośród mrożonek warzywnych wyprodukowano zielonej fasolki, bo 106,5 tysiąca ton. Z kolei zielonego groszku było prawie 76 tysięcy ton, a mrożonej marchewki ponad 64 tysiące ton.
Poza tym wielkość produkcji mrożonego szpinaku w liściach wyniósł 41,8 tysięcy ton, z czego w postaci puree było 13,1 tysiąca ton. Natomiast mrożonej kukurydzy słodkiej wytworzono ponad 22 tysiące ton.
Jeżeli rozchodzi się o mrożone warzywa kapustne jak brokuły oraz kalafiory to ich wolumen łącznie wyniósł powyżej 41 tysięcy ton. Co do pozostałych mrożonek warzywnych, w których to skład wchodzą chociażby różne odmiany strączkowych warzyw, wyprodukowano ich około 90 tysięcy ton.
