W produkcji roślinnej największy spadek wartości zanotowano w produkcji zbóż o 34,9% oraz ziemniaków o 16,9%. Wzrost wartości produkcji zwierzęcej wynikał ze zwyżki wartości żywca wieprzowego o 21,5%, wołowego o 2,3% oraz jaj o 12,6%.
W skupie ceny poszczególnych gatunków ziarna zbóż były znacznie mniejsze niż przed rokiem od 40% do 1,6%. Odnotowano również spadek cen m.in. porzeczek, malin, rzepaku i rzepiku, kukurydzy, truskawek oraz buraków cukrowych. Wzrosły natomiast ceny skupu śliwek, cebuli, marchwi, jabłek, ziemniaków, czereśni, gruszek, ogórków, cykorii, kalafiorów, kapusty, wiśni, agrestu oraz pomidorów.
Ceny skupu większości produktów zwierzęcych były mniejsze, w tym mleko krowie, miód, żywiec drobiowy, barani i wołowy. Wyższe były ceny skupu żywca wieprzowego oraz jaj kurzych spożywczych. Ceny targowiskowe ziarna zbóż były niższe niż przed rokiem od 19% do 6,6%. W obrocie targowiskowym większe były natomiast ceny ziemniaków, jaj kurzych, fasoli białej, kapusty białej, żywca wołowego i grochu.
W wyniku zmian wskaźnik cen w globalnej produkcji rolniczej wyniósł 94,1, w tym w produkcji roślinnej 86,6, a zwierzęcej 102,5. W towarowej produkcji rolniczej omawiany wskaźnik kształtował się na poziomie 96,8, w tym w produkcji roślinnej – 88,4, a zwierzęcej – 103,2. Wskaźnik cen skupu produktów rolnych wyniósł: ogółem – 94,4; roślinnych – 79,3 i zwierzęcych – 102,1.