Kategorie
Zobacz również tu
-
Spadki cen na stacjach paliw wyhamowały
2025-04-24 -
Nie warto zwlekać z wnioskiem o dopłaty 2025
2025-04-24
Poznaj produkty
-
Powermaster
2011-01-04 -
Opryskiwacz Target
2020-08-05 -
Zgrabiarka SIP STAR 430|12 T
2020-07-23 -
Schładzalniki otwarte typu RFT
2015-11-18
Chleb jest coraz droższy i coraz gorszej jakości
Z roku na rok spożycie pieczywa jest coraz mniejsze. Jednak chleb nadal jest bardzo popularny w polskich domach. Niestety klienci wybierają pieczywo najtańsze i najgorszej jakości.

Najlepszy chleb to taki na zakwasie. Niestety zamiast tego używany jest spulchniacz i inne ulepszacze. Niestety ze względu na niższą cenę, to właśnie ten produkt jest popularny wśród klientów.
Nic w tym dziwnego, skoro obecna półce leżą dwa chleby, gdzie różnica w cenie jest znaczna to możemy mieć pewność, że produkt tańszy jest tylko podróbką prawdziwego chleba. Co więcej, otóż nie ma żadnego oznakowania specjalnego, które pozwoli klientowi się zorientować w jakości.
Wtedy piekarnie które wypiekają chleb na zakwasie miały by równe szanse w walce z konkurencją. Dlatego wyszła propozycja aby nawet małe piekarnie miały możliwość przebadania chleba laboratoryjnie. No cóż, stworzenie małego laboratorium kosztuje około 20 tysięcy złotych. Na nieszczęście w Polsce jak na razie nie ma przepisów nakazujących wszystkim producentom przeprowadzenie badań.
