Kategorie
Zobacz również tu
-
Ocena użytkowości bydła
2024-11-06
Poznaj produkty
-
Preparaty mlekozastępcze dla bydła MICHEL
2015-04-27 -
MINIKOPARKA SERIA 200
2012-01-05 -
PERMAS 250 COMBI EC 1L - preparat na owady
2013-01-30 -
Opryskiwacz zawieszany 400 litrów
2015-05-08 -
Części zamienne - Rozdzielacze węży
2016-02-05
Informacja o środkach wydatkowanych przez Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego
W dniu 23 października br. odbyło się posiedzenie Komisji Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, na którym podjęto decyzje o przyjęciu do realizacji dwóch wniosków:
- wniosku Krajowej Rady Izb Rolniczych, który dotyczy utworzenia portalu promującego spożycie
mięsa wieprzowego o roboczym tytule "Smaki polskie - wieprzowina - polska tradycja". Projekt na kwotę
1.600 tys. zł, będzie realizowany w dwóch etapach: I etap w terminie listopad - grudzień 2011,
II etap w 2012 roku,
- wniosku Polskiego Związku Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "POLSUS", który dotyczy zbadania i opublikowania "Aktualnej wartości dietetycznej wieprzowiny". Projekt na kwotę 414 tys. zł, będzie realizowany w roku 2012.
Suma kwot przyznanych w 2010 r. (zł)
Krajowa Rada Izb Rolniczych |
178.185.00,00 |
Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS” |
377.000.00,00 |
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP |
1.400.000,00 |
Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego |
200.000,00 |
Związek Polskie Mięso |
670.000,00 |
Suma końcowa |
8.855.185,00 |
Suma kwot przyznanych w 2011 r. (zł)
Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych |
- |
Krajowa Rada Izb Rolniczych |
230.000,00 |
Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych – Izba Gospodarcza |
499.999,51 |
Krajowy Związek Rewizyjny Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” |
303.429,00 |
Niezależny Samorządowy Związek Zawodowy Rolników Indywidualnych „Solidarność” |
- |
Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS” |
1.236.795,00 |
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP |
99.999,05 |
UPEMI |
1.700.000,00 |
Związek Polskie Mięso |
3.381.147,42 |
Suma końcowa |
7.451.369,98 |