Kategorie
Zobacz również tu
-
Rola obszarów wiejskich
2025-04-01 -
Krajowe ceny produktów mlecznych
2025-04-01 -
Wzrost cen unijnej kukurydzy
2025-04-01
Poznaj produkty
-
Wał uprawowy MANTIS
2020-02-20 -
Osprzęt do ładowaczy czołowych VOLANT
2014-08-13 -
Przyczepa leśna z wywrotem ATV
2016-04-22 -
Zbiornik do opryskiwacza Pilmet 400 litrów
2011-10-05 -
Widły przesuwne do palet
2016-01-11 -
Hydrosorbowy osuszacz paliwa
2013-12-13
Przed majowym weekendem wzrośnie sprzedaż mięsa wieprzowego
Handel mięsem przed świętami odnotował zadowalająco dobre zyski. Przed majówką przewiduje się kolejne wzmożone zainteresowanie wieprzowiną. Nadchodzące dni przeminą na ekspresowych realizacjach zamówień, aby zdążyć przed długim weekendem.

Handlowcy
przyznają, że bardzo liczą na wzrost kupna mięsa na majowy
weekend. Zdają sobie sprawę z tego, że później zainteresowanie
znacznie spadnie, a okres komunii nie jest już czasem sprzyjającym
sprzedaży mięsa.
Sami
przetwórcy poddają się sezonowym trendom i szukają skórek,
tłuszczy i podgardla, które są niezbędne do produkcji kiełka,
które konsumenci tak chętnie kupują na grilla. Niestety w obecnym
czasie, ze względu na częściowe rozbiory są to właściwie
surowce niedostępne.
Jednakże
największą sławą cieszy się świeże mięso. Z kolei mrożone
może liczyć na zakup tylko wtedy, jeżeli jego stawki zostaną
odpowiednio obniżone. Na razie nie zapowiada się jednak na obniżki.
Niemniej jednak pierwszych można spodziewać się dopiero za
tydzień.
Wśród najczęściej kupowanych można znaleźć karkówkę, której cena waha się stopniowo między 12,00-12,20 złotego za kilogram, łopatkę po 8,40- 8,60 złotego za kilogram, schab po 13,40-14,20 złotego za kilogram oraz szynkę po 10,00-11,00 złotych za kilogram.
