Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny zbóż w kraju (6.04.2025)
2025-04-22 -
Ceny unijnej pszenicy
2025-04-22 -
Ceny unijnej kukurydzy
2025-04-22 -
Światowe ceny cukru spadły w marcu
2025-04-22 -
Ceny skupu świń rzeźnych (6.04.2025)
2025-04-22
Poznaj produkty
-
Traktory SAME
2011-06-08 -
Kanałowa wanna ściekowa
2016-04-14 -
Prasa belująca Z562 – stałokomorowa
2016-01-08 -
Kopaczka do wczesnych ziemniaków MINI PYRUS
2012-04-20 -
Kombajn do ziemniaków RA 3060 DEWULF
2020-10-07 -
Sekatory różne rodzaje
2013-02-26 -
YARA N-SENSOR ALS
2011-01-20
Przed majowym weekendem wzrośnie sprzedaż mięsa wieprzowego
Handel mięsem przed świętami odnotował zadowalająco dobre zyski. Przed majówką przewiduje się kolejne wzmożone zainteresowanie wieprzowiną. Nadchodzące dni przeminą na ekspresowych realizacjach zamówień, aby zdążyć przed długim weekendem.

Handlowcy
przyznają, że bardzo liczą na wzrost kupna mięsa na majowy
weekend. Zdają sobie sprawę z tego, że później zainteresowanie
znacznie spadnie, a okres komunii nie jest już czasem sprzyjającym
sprzedaży mięsa.
Sami
przetwórcy poddają się sezonowym trendom i szukają skórek,
tłuszczy i podgardla, które są niezbędne do produkcji kiełka,
które konsumenci tak chętnie kupują na grilla. Niestety w obecnym
czasie, ze względu na częściowe rozbiory są to właściwie
surowce niedostępne.
Jednakże
największą sławą cieszy się świeże mięso. Z kolei mrożone
może liczyć na zakup tylko wtedy, jeżeli jego stawki zostaną
odpowiednio obniżone. Na razie nie zapowiada się jednak na obniżki.
Niemniej jednak pierwszych można spodziewać się dopiero za
tydzień.
Wśród najczęściej kupowanych można znaleźć karkówkę, której cena waha się stopniowo między 12,00-12,20 złotego za kilogram, łopatkę po 8,40- 8,60 złotego za kilogram, schab po 13,40-14,20 złotego za kilogram oraz szynkę po 10,00-11,00 złotych za kilogram.
