Gospodarzem Targów FERMA po raz kolejny stanie się Łódź. Niemniej jednak, nie będzie to już jak do tej pory ATLAS ARENA, ale powstała w 2012 roku Hala EXPO/MOSiR w Łodzi, która w dniach od 20 do 22 lutego 2015 roku przeobrazi się w miejsce spotkań fachowców produkcji zwierzęcej.
Sobota 21.02.2015
SALA A
MODERATOR: dr hab. Tomasz Strabel
11:00 – 11:30
dr hab. Tomasz Strabel – UP Poznań
Korzystanie z selekcji genomowej w hodowli bydła mlecznego
11:30 – 12:00
prof. dr hab. Włodzimierz Nowak – UP Poznań
Monitorowanie chowu bydła mlecznego jako narzędzie zwiększania opłacalności produkcji
12:00 – 12:30
prof. dr hab. Jędrzej Jaśkowski – UP Poznań
Rozwiązywanie problemów zdrowotnych i rozrodczych w stadach bydła mlecznego w dobie selekcji genomowej
12:30 – 13:00
Andrzej Mirek, Zbigniew Pustuła Blattin Polska Sp. z o.o.
Optymalny TMR. Sztuka tworzenia
13:30 – 14:30
Izba Rolnicza Województwa Łódzkiego i Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
DEBATA: Jaka Wspólna Polityka Rolna na lata 2014-2020 ?
SALA B
MODERATOR: prof. dr hab. Piotr Goliński
11:00 – 11:30
prof. dr hab. Piotr Goliński – UP Poznań
Pastwisko podstawą żywienia krów mlecznych, na świecie i w Polsce
11:30 – 12:00
dr inż. Waldemar Zielewicz – UP Poznań
Mieszanki traw z lucerną źródłem wysokojakościowej paszy dla bydła
12:00 – 12:30
mgr inż. Marcin Kościelny – AgroEnter Sp. z o.o.
Dlaczego powinniśmy zainwestować w BIO nawozy? Powrót do natury czy jej ujarzmienie
SALA D
MODERATOR: Ryszard Lesiakowski, topagrar Polska
11:00 – 11:30
Marcin Jajor – topagrar Polska
Dlaczego nie lubimy kupować wołowiny? Rynkowe trendy w Polsce i Europie
11:30 – 12:30
Ryszard Lesiakowski – topagrar Polska
Obory w praktyce dla bydła mlecznego i opasowego – dyskusja wśród praktyków
12:30 – 13:00
prof. dr hab. Henryk Grodzki – SGGW Warszawa
Krzyżowanie towarowe bydła – jak dobrać rasy by wyjść na swoje?
13:00 – 13:45
Tor Arne Sletmoen, Geno Global AS
Innowacyjne krzyżowanie dla opłacalnej produkcji mleka. Prezentacja międzynarodowych programów hodowlanych Norweskiego Bydła Czerwonego.
Czytaj dalej na następnej stronie...
źródło: Gospodarz.pl, foto:
Gospodarz.pl