| Autor: redakcja1

WorldFood Warsaw 2016

W dniach 19-21 kwietnia 2016 r. w Warszawie odbyła się trzecia edycja targów WorldFood Warsaw.

WorldFood Warsaw 2016

WorldFood Warsaw 2016

Na te kilka dni Warszawa stała się międzynarodowym centrum biznesu spożywczego. W tym czasie swoje produkty zaoferowali reprezentanci z kraju i zza granicy w obrębie sektora spożywczego, handlu czy HoReCa.

Dyrektor sektora żywności i opakowań w Grupie ITE Anatoly Sushon dziękując wystawcom i gościom za udział w III edycji targów zaznaczył, że każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku.

- Trzy lata temu w WorldFood Warsaw udział wzięło niespełna 100 wystawców. A dziś mamy ich ponad dwa razy więcej. Warszawskie targi to jedna z międzynarodowych wystaw, które odbywają się na całym świecie. W naszym portfolio jest 12 wystaw w 7 krajach Europy i Azji. Obsługujemy ponad 10 tysięcy firmy i 150 tysięcy zwiedzających.

Organizatorzy zapewnili zwiedzającym i wystawcom wiele atrakcji w postaci rozmów biznesowych, możliwości zdobycia nowych partnerów biznesowych, dyskusji z ekspertami branżowymi oraz liczne degustacje, pośród których znalazły się nowości począwszy od różnorodnych syropów witaminizowanych, przez zdrowe, lekkie i naturalne przekąski również dla wegan, alkohol tradycyjnie produkowany i przepyszne słodkości po ekologiczną żywność.

Całość uświetnił bogaty blok tematyczny, w trakcie którego można było wysłuchać wykładów z zakresu zagrożeń dotykających branżę spożywczą w obrębie podatków i wszelakich obostrzeń w handlu, problemów z eksportem produktów rolno-spożywczych, czy perspektyw rozwoju polskiego rynku, po efektywne wykorzystanie Internetu do działań marketingowych, a także tych związanych z żywnością ekologiczną.

Poza tym wręczono także Złote Medale WorldFood Warsaw 2016 i rozstrzygnięto konkurs dla zwiedzających na „Przyjazne Stoisko”, w którym do wygrania były atrakcyjne nagrody.



Tagi:
źródło: